Quantcast

Νέος τριπλός σεισμός στο Ηράκλειο

Ιδιαίτερη αισθητές τουλάχιστον τρεις δονήσεις που καταγράφηκαν σε διάστημα περίπου ενός τετάρτου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ένας ακόμα ισχυρός σεισμός καταγράφηκε λίγο πριν τις 3.00 το μεσημέρι της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο δονήσεις με επίκεντρο ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, που έγιναν αρκετά αισθητές

Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο μεγαλύτερος σεισμός, στις 14.47,  ήταν 3,8 Ρίχτερ, με το επίκεντρο για μια ακόμα φορά 11 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, και εστιακό βάθος στα 7,3 χλμ

Στην αναθεωρημένη μέτρηση, το Γεωδυναμικό έδωσε τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο 12 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου και εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα. 

Ακολούθησε και νέα διόρθωση από το Γεωδυναμικό στα 3,8 Ρίχτερ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι καταγράφηκαν στην συνέχεια ακόμα ένας σεισμός στα 3,6 Ρίχτερ, κι ένας στα 3,4 Ρίχτερ, από το ίδιο επίκεντρο. 

Η μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου αναφέρει τον ισχυρότερο σεισμό στα 3,9 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. 

Με πληροφορίες του cretalive.gr