Quantcast

Ρόδος: Δικάζεται αρνητής που δεν έστελνε το παιδί του σχολείο - «Δεν γνώριζε ότι κάνει κάτι παράνομο» - Βίντεο

Ο 43χρονος «θεωρούσε ότι ήταν νομικά καλυμμένος».

«Δεν γνώριζε ότι κάνει κάτι παράνομο» είπε στο Δικαστήριο η συνήγορος υπεράσπισης του άνδρα από τη Ρόδο, ο οποίος δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο λόγω της πανδημίας.

Η δικηγόρος του 43χρονου, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε:

«Καταθέσαμε έναν αυτοτελή ισχυρισμό για νομική πλάνη του πελάτη μου, επειδή είχε συμβουλευτεί δικηγόρο Αθηνών, και του είχε στείλει με μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θεωρούσε ότι το παιδί δεν θα είχε πρόβλημα να μην φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο».

Η δικηγόρος προσθέτει:

«Ο πελάτης μου πλανήθηκε από αυτήν την νομική συμβουλή, κατέθεσε την υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο, και θεωρούσε ότι ήταν νομικά καλυμμένος».

Η υπόθεση έχει πάρει αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που το σχολείο θα προσκομίσει στο Δικαστήριο βεβαίωση ότι το παιδί έχει αρχίσει να παρακολουθεί και πάλι κανονικά μαθήματα.

Δημοσιογράφος της «Ροδιακής», μάλιστα, δήλωσε στον Alpha πως ο ίδιος προαναφερθείς δικηγόρος Αθηνών, ο οποίος φέρεται ως αρνητής και έχει και ο ίδιος εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, συμβούλευσε τον πατέρα να προσλάβει δασκάλα η οποία να κάνει τα μαθήματα του παιδιού στο σπίτι.

Δείτε το βίντεο: