Quantcast

Αδιανόητο: Αρνητές πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου - Εκπαιδευτικοί: Η κατάσταση με τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχει ξεφύγει...

Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί σε γονείς, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό το αδιανόητο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί με αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος» να βάζουν χειροπέδες στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας και να τον οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα.

Οι αρχές συνέλαβαν 5 άτομα τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη, ενώ σε παρέμβασή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους»,

Ολα έγιναν σήμερα το πρωί, όταν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.

Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Όπως σημειώνει ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου, Λάκης Αγγέλου, στη Voria.gr, τη στιγμή που τα πέντε άτομα πέρασαν... χειροπέδες στον διευθυντή αρκετά ήταν τα παιδιά που είχαν ήδη εισέλθει στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος καθώς λίγο αργότερα θα χτυπούσε το πρώτο κουδούνι. «Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά που ήταν παρόντα στο συμβάν αλλά και στους γονείς τους που ζητούν άμεσα μέτρα και ενέργειες από την Πολιτεία», αναφέρει προσθέτοντας πως η κατάσταση με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχει ξεφύγει από κάθε όριο. «Έχει φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση. Δεν γίνεται να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά μπροστά στα μάτια τόσων παιδιών», τονίζει χαρακτηριστικά.

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή, οι γονείς των παιδιών που δηλώνουν απηυδησμένοι από τη συμπεριφορά των ατόμων που συνεχώς δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο σχολείο βρίσκεται από τις πρωινές ώρες και η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό αλλά και να δρομολογήσει τις περαιτέρω προβλεπόμενες απαραίτητες ενέργειες. Σύμφωνα με τον κ. Αγγέλλου, ο διευθυντής έχει αποχωρήσει από το κέντρο Υγείας και άμεσα επισκέπτηκε την αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης.

Ο ίδιος σημειώνει, επίσης, πως η ομάδα αυτή έχει απασχολήσει επανειλλημένα στο παρελθόν το σχολείο, καθώς, με απειλές και προπηλακισμούς, προσπαθούν να αποτρέψουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Εικάζεται ότι μία μόνο μητέρα είναι μέλος αυτών των ατόμων. Έχει έλθει στο σχολείο μαζί με ένα άτομο που αναφέρει πως είναι κηδεμόνας της μαθήτριας», καταλήγει ο υποδιευθυντής του σχολείου.

Δήμαρχος Πύδνας στον RealFm97,8: Έχω πληροφορίες που κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση

Ο δήμαρχος Πύδνας –Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, περιέγραψε το συμβάν λέγοντας τα εξής:

«Το πρωί με ειδοποίησαν ότι υπήρχε ένα περιστατικό στο Γυμνάσιο, πήγα κατευθείαν στο σημείο και από καθηγητές που βρίσκονταν εκεί αλλά και από γονείς μαθητών που είχαν πάει τα παιδιά τους στο σχολείο πληροφορήθηκα ότι κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απήγαγαν τον διευθυντή του Γυμνασίου. Συγκεκριμένα του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και ξεκίνησαν για άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή κατεύθυνση. Στη συνέχεια πήρε κάποιος τηλέφωνο και είπε ότι τον πήγαν στο ΑΤ Πύδνας – Κολινδρού. Οι αστυνομικοί τον πήγαν στο Κέντρο Υγείας».

Όπως είπε ο δήμαρχος, «καταλαβαίνετε την ψυχολογία ενός ανθρώπου που τον αρπάζουν κάποιοι, τον βάζουν σε ένα αυτοκίνητο και αρχικά δεν γνωρίζει πού θα τον οδηγήσουν».

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιοι εξ αυτών που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» είναι γνωστοί στην περιοχή, ο κ. Μανώλας απάντησε ότι «από αυτούς που είδα εγώ στο Αστυνομικό Τμήμα – περίπου 10 άτομα συνολικά – 2-3 άτομα είναι από την περιοχή και οι άλλοι εντελώς άγνωστοι. Μην φανταστείτε ότι υπάρχει κανένα μεγάλο κύμα αντιεμβολιαστών στην περιοχή».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα πρέπει αυτό το παραμυθάκι να τελειώσει. Πρέπει να γίνει κάτι, όχι σήμερα αλλά… χθες…».

Ο κ. Μανώλας υποστήριξε ότι «μεταξύ αυτών που «απήγαγαν» τον διευθυντή, αυτοί που ξέρω εγώ, είναι ευυπόληπτοι κατά τ' άλλα πολίτες. Δεν είναι περιθωριακά άτομα».

Ο δήμαρχος είπε ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό προσήχθησαν, ενώ τόνισε ότι «έχω κάποιες πληροφορίες που κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση, αλλά επειδή δεν προέρχονται από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου δεν θα πω κάτι τώρα. Πρέπει να μιλήσω με τον ίδιο».