Αδίστακτη σπείρα τρομοκρατεί γονείς για να ληστέψει σπίτια

Σοκ προκαλεί η νέα μέθοδος τηλεφωνικής εξαπάτησης που χρησιμοποιούν συμμορίες με στόχο αυτή τη φορά  ανυποψίαστους γονείς μαθητών.

Σοκ προκαλεί η νέα μέθοδος τηλεφωνικής εξαπάτησης που χρησιμοποιούν συμμορίες με στόχο αυτή τη φορά  ανυποψίαστους γονείς μαθητών. Τους τρομοκρατούν, λέγοντάς τους ότι το παιδί τους χτύπησε σοβαρά στο σχολείο, με σκοπό να τους βγάλουν από το σπίτι,  για να το αδειάσουν. 

«Χτυπάει το τηλέφωνο από απόκρυψη, στην άλλη άκρη ακούω ένα παιδάκι να κλαίει και να λέει «μαμά έσπασα το πόδι μου!»

Αυτές είναι δύο μόνο από τις πάμπολλες τηλεφωνικές κλήσεις της αδίστακτης σπείρας,  που έγιναν μόλις μέσα σε ένα πρωινό, ώρες σχολείου.

Τρομοκρατημένοι γονείς  άκουγαν  από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, δήθεν το παιδί τους σε κατάσταση σοκ,  να κλαίει με αναφιλητά και να ζητάει βοήθεια, γιατί χτύπησε σοβαρά στο διάλειμμα και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. 

Κάποιοι γονείς όμως πάνω στον πανικό τους έφυγαν βιαστικά για το σχολείο χωρίς να πάρουν τηλέφωνο. Αυτό άλλωστε θέλει και η σπείρα, να φύγουν για να μπει ανενόχλητη στο σπίτι. 

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι η σπείρα είναι απόλυτα ενημερωμένη για τα θύματά της, γνωρίζει το τηλέφωνο, τη διεύθυνση αλλά και ένα η οικογένεια έχει αγόρι ή κορίτσι.

Η σπείρα έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην ανατολική Αττική. Στην Κερατέα έχουν καταγραφεί 15 περιστατικά ενώ παρόμοια κρούσματα υπήρξαν στο Κορωπί το Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο.

Για τη δράση της σπείρας στην Κερατέα,  οι γονείς έχουν ήδη ενημερωθεί από τους διευθυντές των σχολείων οι οποίοι τους παροτρύνουν, να μην φύγουν από το σπίτι, να μην τους πιστέψουν και να ρωτήσουν αμέσως το όνομα του εκπαιδευτικού.