Quantcast

Άγιο Όρος: Εισαγγελική έρευνα για αρνητές μοναχούς - Βίντεο

Έρευνα για αρνητές μοναχούς που παροτρύνουν κι άλλους να μην εμβολιαστούν διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν ιερείς και μοναχοί, για την διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με την πανδημία, με αιχμή του δόρατος τα πύρινα κηρύγματα κατά του εμβολιασμού.

Αφορμή για να διαταχθεί η εισαγγελική έρευνα, ήταν οι δηλώσεις ενός ιερομόναχου για την κατάσταση που επικρατεί. « Οι πατέρες εκεί δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Άγιο Όρος και εκτός. Είναι λυπηρό να κινδυνεύουν οι αδερφοί μας να πεθάνουν από εμάς τους ρασοφόρους».

«Ο μοναδικός που φόραγε μάσκα στη Νέα Σκήτη ήμουν εγώ. Παρ' όλο που νοσήσανε κάποιοι, εξακολουθούν ναμην τηούν τα μέτρα. Το άσχημο έιναι ότι συμβουλεύουν κόσμο κατά του εμβολίου», είπε στη συνέχεια ο ιερομόναχος Γαβριήλ.

Αντιδράσεις προκάλεσαν ωστόσο οι δηλώσεις του ιερομόναχου. Ο γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του ιερομόναχου είναι αναληθείς και υποστηρίζει ότι υπάρχουν πατέρες που έχουν κάνει όλες τις δόσεις του εμβολίου.

Ο εισαγγελέας ζητά να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της διασπορας ψευδών ειδήσων.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: