Quantcast

Αγοραστός στον Realfm 97,8 για τον σεισμό στην Ελασσόνα: Υπάρχει μεγάλη ανησυχία

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο Μεσοχώρι, στο Αμούρι και στη Μαγούλα, όπου ήταν και το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού» ανέφερε μετά τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ελασσόνα το βράδυ της Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Στο σημείο οι κάτοικοι δεν έχουν ρεύμα. Στο σημείο θα βρίσκεται σε λίγα λεπτά η ΔΕΗ για να επιδιορθώσει το πρόβλημα, αλλά υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον κόσμο» σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Και συνέχισε: «Ο κόσμος είναι έξω, δεν έχει πάρα πολύ κρύο. Ζημιές δεν έχουν σημειωθεί. Έπεσαν κάποιοι τοίχοι σε σπίτια που είχαν ζημιά από τον χθεσινό σεισμό. Η Πυροσβεστική, οι άνδρες της ΕΜΑΚ δηλαδή, η αστυνομία και οι εθελοντές είναι έξω και ψάχνουν αν υπάρχει εγκλωβισμένος».

"Το πρόβλημα είναι στο Δαμάσι" τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. "Βγήκαν περισσότεροι άνθρωποι έξω και πήγαν στις σκηνές που είχαμε στήσει. Έχουμε στείλει περισσότερα sleeping bag, και θέλουμε και άλλες σκηνές για να τις στήσουμε αν χρειαστεί, και στέλνουμε και κρεβάτια και στρώματα" ανέφερε.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως δεν υπάρχουν καινούριες ζημιές στα σπίτια ούτε τραυματισμοί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι μέχρι στιγμής. "Υπάρχει επιτήρηση των σπιτιών. Στο Ζάρκο, πέσανε κάποια από τα 28 ετοιμόρροπα σπίτια. Δεν υπάρχει κάποια αναφορά ότι έπεσε κάποιο νέο σπίτι" συμπλήρωσε.

"Ο νέος σεισμός έχει ανησυχήσει όλους τους κατοίκους της περιοχής. Την ώρα που είχαν καθησυχαστεί και επέστρεφαν στα σπίτια τους, βγαίνουν πάλι έξω" κατέληξε ο κ. Αγοραστός.