Quantcast

Αίσθηση από την ανάρτηση διπλωματικού συντάκτη ότι η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα πληρώνει δημοσιογραφική αποστολή στα σύνορα με τη Συρία

Τι ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ και αρθρογράφος Νίκος Μελέτης.

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ και αρθρογράφος, Νίκος Μελέτης.

"Μα είναι δυνατόν τις ημέρες αυτές να είναι ελληνική δημοσιογραφική αποστολή οργανωμένη και πληρωμένη από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία;" έγραψε ο δημοσιογράφος.

Η εφημερίδα "Δημοκρατία" κάνει λόγο για μείζον θέμα που προκύπτει, καθώς αφήνονται υπόνοιες για ρεπορτάζ που παρουσιάζουν θετικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρει ότι πρέπει η ΕΣΗΕΑ, το υπουργείο Εξωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου να παρέμβουν και να διερευνήσουν την καταγγελία.

Έπειτα από τις αντιδράσεις και τα ερωτήματα που προκλήθηκαν από την αποκάλυψη του δημοσιογράφου, επανήλθε με νέα ανάρτησή του, στην οποία διευκρινίζει ότι δεν αναφέρεται στον Μανώλη Κωστίδη, τον Νικόλα Βαφειάδη και τη Μαρία Ζαχαράκη.

"Για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις : η αναφορά μου σε "δημοσιογραφική αποστολή" στην Τουρκία υπό την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας, δεν αφορά στους συναδέλφους Κωστίδη, Ζαχαρακη και Βαφειάδη που καλύπτουν το μέτωπο στα σύνορα Τουρκίας -Συρίας και είναι απεσταλμένοι των ΜΜΕ" έγραψε.