Quantcast

Αιτωλοακαρνανία - κακοκαιρία: Σύσκεψη για την αποκατάσταση των προβλημάτων

Κοινή δράση αναλαμβάνουν οι τοπικοί φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο, όπως τονίσθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, «εδώ και μήνες εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να αποτρέψουμε τα χειρότερα στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θεωρούμε ότι απέδωσε».

«Ωστόσο», όπως πρόσθεσε, «τα προβλήματα είναι πολλά και χρόνια και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους, άμεσα».

«Επιπλέον», συνέχισε ο περιφερειάρχης, «η κλιματική αλλαγή που δημιουργεί όλο και πιο έντονα και έκτακτα φαινόμενα, αποτελεί πάντοτε μία απειλή που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε».

«Γι' αυτό», όπως εξήγησε, «από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε το σύνολο των δυνάμεών μας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, όχι μόνο για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του τόπου μας, καθώς ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας».

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν χθες από την εκδήλωση των έντονων καιρικών, οι υπηρεσίες της περιφέρειας, όπως ανακοινώθηκε, «ενεργοποίησαν όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που ανέκυψαν, σε συνεργασία με τους δήμους και την Πυροσβεστική υπηρεσία».

Ειδικότερα, περισσότερα από 18 μηχανήματα της περιφέρειας παρενέβησαν στα κύρια σημεία που εντοπίστηκαν προβλήματα, στους δήμους Αγρινίου, Θέρμου, Ξηρομέρου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας και Μεσολογγίου.