Ανακαλείται το πιστοποιητικό του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στη Λάρισα

Στην ανάκληση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στη Λάρισα, προχώρησε η Επιτροπή Εκτάκτων Ελέγχων του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής. 

Το κτίριο του ΙΕΚ στέγαζε την Β’ ΔΟΥ Λάρισας, μέχρι και τον Μάρτιο του 2018, όταν είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Παρά τις ζημιές που είχε υποστεί το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρούζβελτ και Πατρόκλου, είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά πυροπροστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλη ανησυχία στη θεσσαλική πόλη για την ασφάλεια των σπουδαστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο νέος έλεγχος της Πυροσβεστικής έδειξε ότι οι προηγούμενες επιτροπές ελέγχων δεν εξέτασαν ενδελεχώς τα στοιχεία της δομικής πυροπροστασίας. Παράλληλα, στο κτίριο δεν έχει γίνει πυροδιαμερισματοποίηση των ορόφων του,  ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι δεν έχουν τοποθετηθεί τα προβλεπόμενα σχεδιαγράμματα διαφυγής στους χώρους κύριας χρήσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, διερευνώντας το ενδεχόμενο της άσκησης ποινικών διώξεων, για τα προηγούμενες πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί.