Quantcast

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα Εξάρχεια με τραυματίες αστυνομικούς

Ομάδα αναρχικών που υπογράφουν ως "Σύντροφοι, συντρόφισσες" ανέλαβαν, με μήνυμά τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Νοεμβρίου κατά της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ και κατά μηχανοκίνητης ομάδας ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την ώρα της αλλαγής βάρδιας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, η επιλογή τους δεν ήταν τυχαία. "Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής των Εξαρχείων για να καταστήσει σαφές ότι η συνέχιση της όξυνσης της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους θα έχει και τις ανάλογες απαντήσεις" σημειώνει η ομάδα των αναρχικών.

"Τα όσα επακολούθησαν της δράσης, απλώς επαλήθευσαν τη δικαιοπραξία της απόφασής μας να αναμετρηθούμε -νικηφόρα- με τους βασανιστές της ΕΛ.ΑΣ: προσαγωγές στο σωρό, απόπειρα εισβολής στο καφενείο της πλατείας, βασανιστήρια κατά αγωνιστών, πνίξιμο της γειτονιάς στα χημικά" προσθέτουν για την επίθεση, κατά την οποία αστυνομικοί υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα όταν τους επιτέθηκαν κουκουλοφόροι με μολότοφ.