Ανατροπή στην υπόθεση χρυσού – Η ανακρίτρια ανακαλεί τα 8 εντάλματα προσωρινής κράτησης

Στην ανάκληση και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας προχωρά η ανακρίτρια διαφθοράς και εντός της ημέρας αναμένεται η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων όπως είπαν οι συνήγοροί τους. 

Η δικαστική λειτουργός έλαβε την απόφαση αυτή μετά το έγγραφο που έλαβε από την ΑΑΔΕ, στο οποίο φέρεται να καταγράφεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι σε περίπτωση εξαγωγής χρυσού στην Τουρκία σε μορφή σκραπ.

Δηλώσεις δικηγόρων

Αλέξης Κούγιας 

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία  προς τιμή της,  μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη στραφεί σε βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία».

Δημήτρης Κακόγιαννος 

«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»

Επαμεινώνδας Παπαδέας

«Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία,  μία μητέρα δύο ανήλικων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας

«Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρις να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε με την εξής φράση:  Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό.»