Quantcast

Πύρινος εφιάλτης στα Κρέστενα Ηλείας - Προληπτική εκκένωση σε τρεις οικισμούς και την κατασκήνωση της Φρίξας - Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Μεγάλη και επικίνδυνη η φωτιά στην Ηλεία με τα Κρέστενα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία.

Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία».

Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία, της Ηλείας ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Fotia krestena 2

Fotia krestena 3

Fotia krestena 4

Fotia krestena 6

Fotia krestena 8

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ενημερώνει, επίσης, πως μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως

Στην περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα. 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: patrisnews.com, ilialive.gr