Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη: Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή - Πού αφήνει την περιουσία του

Ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε πέντε διαθήκες, την πρώτη το 2011 και την τελευταία το 2021, όπου η μια συμπληρώνει την άλλη.

Η τελευταία διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης και, σύμφωνα με το Star, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αφήνει στον Νίκο Κουρή κανένα περιουσιακό στοιχείο. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε αφήσει πέντε διαθήκες από το 2011 έως το 2021, οι οποίες φαίνεται ότι αλληλοσυμπληρώνονται. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει τον Νίκο Κουρή ως «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» αλλά τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να το κάνει χωρίς εμπόδια. 

Συγκεκριμένα, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει ως τελευταία επιθυμία του ο Νίκος Κουρής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που διατηρεί στην Κέρκυρα με σκοπό τη διάδοση του έργου του καλλιτέχνη. 

Παράλληλα, ζητά από τους κληρονόμους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA.

Παράλληλα, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του προκειμένου να μην μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης». Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή εντολή που απαγορεύει στον συγκεκριμένο άντρα να χρησιμοποιεί το επίθετο της οικογένειας Θεοδωράκη. 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει βιολογική συγγένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού για τεστ DNA φέρεται να έχει κλειστεί για τις 25 Οκτωβρίου. Στο τεστ πρέπει να εξεταστούν 24 ή 41 γενετικοί δείκτες.