Quantcast

Αντιδήμαρχος Μαντουδίου: Έχουμε δώσει μάχη για να κρατήσουμε το κομμάτι Προκόπι - Μαντούδι ανοιχτό

Στον δρόμο βρίσκονται και σήμερα τα συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας προκειμένου από αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο στην περιοχή Μαντουδίου Εύβοιας που επλήγη περισσότερο από την πρόσφατη κακοκαιρία, τον μεσογειακό κυκλώνα «Ζορμπά».

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας στην δημοτική ενότητα Κηρέως, Γιάννης Χαλιούλιας «υπήρξε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή, βρεθήκαμε στον δρόμο και δράσαμε άμεσα με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία ενός από τους πιο σημαντικούς δρόμους στο Προκόπι που οδηγεί στην βόρεια Εύβοια, καθώς πρόκειται για τον κεντρικό άξονα της περιοχής».

«Έχουμε δώσει αγώνα, μάχη για να κρατήσουμε αυτό το κομμάτι Προκόπι - Μαντούδι ανοιχτό. Από την πρώτη κιόλας μέρα της κακοκαιρίας μέσα σε 4-5 ώρες είχαμε καταφέρει να κατευθύνουμε τον τεράστιο όγκο νερού που κατέβαινε σε άλλες διόδους. Το νερό, οι έντονες βροχοπτώσεις, ήταν το βασικότερο πρόβλημα, ήταν σαν μια θάλασσα. Προσπαθούσαμε να καθοδηγήσουμε το νερό ώστε να μην μπει στο χωριό, καταφέραμε να μαζέψουμε τους όγκους δέντρων που έφραζαν τον δρόμο και μπορέσαμε να τον ανοίξουμε με την βοήθεια των συνεργείων της Περιφέρειας αλλά και του δήμου, τα οποία βγάλαμε κατευθείαν», πρόσθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαλιούλιας.

Όπως είπε ο κ. Χαλιούλιας υπάρχουν και σήμερα περίπου 20 μηχανήματα της Περιφέρειας που δουλεύουν σε κομμάτια του δρόμου στο Προκόπι, «έχουμε ανοίξει ήδη πολλά σημεία, έχουμε κάνει παρακαμπτήριες οδούς και το μεγαλύτερο μέρος έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Τώρα εδώ είμαστε με τους μηχανικούς που κάνουν τις μελέτες για ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης».