Quantcast

Αντικαπνιστικός νόμος: Πελάτες βγαίνουν για τσιγάρο και γίνονται… «καπνός»

Σαν να μην έφτανε η μειωμένη κίνηση, εξαιτίας της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, οι καταστηματάρχες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους τζαμπατζήδες, οι οποίοι γίνονται «καπνός χωρίς να πληρώσουν, με πρόφαση ότι θα βγουν έξω για να καπνίσουν.

Τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα αυτά σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και τα «φέσια» έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους ιδιοκτήτες.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η Νίκη Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), «ορισμένοι πελάτες βγαίνουν έξω για να καπνίσουν και τελικά δεν επιστρέφουν, αφήνοντας απλήρωτο τον λογαριασμό», συμπληρώνοντας πως «βλέπουμε να φεύγουν ολόκληρες παρέες».

Παράλληλα, τόνισε πως μία λύση για την αντιμετώπιση αυτών των κρουσμάτων είναι η δημιουργία ειδικών χώρων – καπνιστηρίων εντός των καταστημάτων, ανάλογων με αυτών που συναντούν οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια.

Όπως εξήγησε, είναι «λέσχες καπνιστών» που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη.

«Είναι κάποιος χώρος του καταστήματος που χωρίζεται με υαλοπετάσματα και μέσα υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός. Προσέρχονται μόνο καπνιστές από μια άλλη είσοδο, όχι από την κεντρική είσοδο της επιχείρησης. Μόνο η λογική μπορεί να προστατεύσει και να φέρει αυτό που θέλουμε», σημείωσε.