Quantcast

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς μέχρι τις 10 το πρωί. Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς και αποσκοπεί στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετακίνησή τους.

Πάντως η ΑΔΕΔΥ έχει εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς από την απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν μεταθέσει τις στάσεις εργασίας τους.

Τα περισσότερα σωματεία ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει μετατρέποντάς τη σε στάση εργασίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «τους χρησιμοποιεί για να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων».

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πώς θα λειτουργήσουν την Τετάρτη Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Τρένα και Προαστιακός    

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα:

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Δεμένα τα πλοία

Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου, που εξήγγειλαν τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συμμετέχει η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Αγωνιζόμαστε μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί τη 10ωρη εργασία χωρίς επιπλέον αμοιβή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Ένωση Λιμενεργατών θα συμμετέχει σε συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος και στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 6.00 μ.μ. στη Βουλή.

ΑΔΕΔΥ: Κανονικά πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία στο Δημόσιο

Κανονικά πραγματοποιείται σήμερα η απεργία σε όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, διευκρινίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, «το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην με αρ. 375/2021 απόφασή του, η οποία εκδόθηκε αργά απόψε (σ.σ. χθες βράδυ) και επιδόθηκε στην ΑΔΕΔΥ πριν από λίγο και η οποία σε καμία περίπτωση δεν κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ».

«Η τρομοκρατία που προσπάθησε να ασκήσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, μέσω της δικαστικής προσφυγής, έπεσε στο κενό. Την απάντηση θα την λάβει αύριο με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στα συλλαλητήρια» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.