Quantcast

Από το Hollywood στο Ηρώδειο ο Τζον Μάλκοβιτς - Βίντεο

Από το Hollywood στο Ηρώδειο Τζον Μάλκοβιτς. Ο κορυφαίος Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης που έχει χαρακτηριστεί ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς όλων των εποχών έρχεται στην Ελλάδα στις 6 Οκτωβρίου για να παρουσιάσει στο Ηρώδειο ένα από τα πιο πρωτότυπα και σαρκαστικά πρότζεκτ  που έχουν δημιουργηθεί με τίτλο «The Music Critic» στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας .

Πρόκειται για μια απολαυστική παράσταση κατά την οποία ερμηνεύονται ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Μπάχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μπράμς, Σούμαν,  Ντεμπυσσύ, Προκόφιεφ, Καντσέλι, Πιατσόλα και του δημιουργού της παράστασης Αλεξέι Ιγκούντεσμαν.  

Παράλληλα ο γνωστός  Ρώσο-Γερμανός  βιολιστής, συνθέτης, μαέστρος και κωμικός εκτός από την επιλογή των κλασσικών δημιουργών  είναι υπεύθυνος και για το  σενάριο της παράστασης  που αποτελεί ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής.

Ο ρόλος  του Τζον Μάλκοβιτς καθοριστικός αφού  να ερμηνεύει με τρομερή επιδεξιότητα τον ρόλο του κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς… κουραστική και θλιβερή. 

Υπεύθυνοι για την άφιξη του Τζον Μάλκοβιτς  είναι ο Πολιτιστικός  Οργανισμός  «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου και της Intershow Productions, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες μουσικών και χορευτικών διεθνών διοργανώσεων. Μαζί με τον κορυφαίο αμερικανό ηθοποιό  που τα τελευταία 25 χρόνια έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες, ενώ έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στο Ηρώδειο  θα έρθει και ο διάσημος πιανίστας Χιούνγκ-Κι Τζου.

Φαν της χώρας μας 

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη επίσκεψη του ηθοποιού στη χώρα μας. Ο δημοφιλής ηθοποιός  έχει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα την οποία έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν. Τον Νοέμβριο του 2007 ο Τζον Μάλκοβιτς  είχε έρθει ως ή καλεσμένος, στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούλιο του 2011 είχε επισκεφθεί την Πάτμο  μαζί με  την οικογένειά του, όπου  πέρασε μέρος τον καλοκαιρινών του διακοπών.

Με την σκηνοθέτιδα σύζυγό του, Νικολέτα Πεϊράν και τα δυο τους παιδιά έφτασε στο νησί  της Αποκάλυψης με πολυτελές σκάφος από τα παράλια της Τουρκίας και το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν  να επισκεφτεί το Μοναστήρι της Αποκάλυψης.  Σύμφωνα με διηγήσεις των κατοίκων του νησιού, ο Τζον Μάλκοβιτς ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τον κόσμο που τον πλησίασε, ενώ δεν παρέλειψε να αγοράσει και τα απαραίτητα σουβενίρ από το νησί.