Quantcast

Αποκάλυψη από τον δικηγόρο της 24χρονης στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχει απόφαση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου - Νέα στοιχεία - Βίντεο

Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, φέρεται να διέταξε ο εισαγγελέας, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε πριν το πάρτι, όταν έφυγε αλλά και το επόμενο πρωί.

Ωστόσο, βάσει όσων ανέφερε ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα άρσης απορρήτου, καθώς «δεν υπάρχει τέτοια απόφαση». 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας έχει στη διάθεσή του όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα της κοπέλας τα οποία έχει σκοπό να παραδώσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε ποτέ μέσω επίσημης απόφασης.

«Δεν υπάρχει απόφαση να ανοίξει το κινητό της Γεωργίας. Την Παρασκευή που θα πάει να καταθέσει εκ νέου, δεσμεύτηκα ότι θα φέρω τηλεφωνικές κλήσεις εκείνης της ημέρας και τα μηνύματα που έχουμε εμείς σε φωτοτυπία. Δεν υπάρχει ζήτημα να ανοίξει το τηλέφωνο γιατί εκ των υστέρων δεν μπορούν να βρεθούν συνομιλίες, μπορεί να βρεθεί με ποιο νούμερο επικοινώνησε και αυτό αποδεικνύεται από αυτά που έχουμε εμείς. Αν εγκριθεί δεν έχουμε καμία αντίρρηση αλλά δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Απλώς εγώ δεσμέυτηκα να φέρω τα γραπτά μηνύματα που λένε στη Γεωργία να γυρίσει πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Η κατάθεση της 17χρονης για το πάρτι στη σουίτα

Tην ίδια ώρα, τα όσα είδε και έζησε στη σουίτα του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς κατέθεσε στην Αστυνομία η 17χρονη φίλη της Γεωργίας, για την υπόθεση του βιασμού.

«Ο Μάνος μας έδωσε οδηγίες πού να πάμε»

Σύμφωνα με την 17χρονη κοπέλα, όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο τότε τηλεφώνησαν στο άνθρωπό που τους είχε προσκαλέσει προκειμένου να τους δώσει οδηγίες.

«Εκεί ο Μάνος μας είπε από το τηλέφωνο να πούμε στη ρεσεψιόν ότι θέλαμε να πάμε στο δωμάτιο 601, αλλά στην πραγματικότητα θα ανεβαίναμε στο 401. Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε - έξι. Εγώ με το που μπήκα στο χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με ''βίζιτες'' και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη», ανέφερε η 17χρονη στους αστυνομικούς, όπως μετέδωσε το Mega. 

«Η Γεωργία έλεγε ότι δεν είναι καλά»

«Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: “Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!», ανέφερε η 17χρονη. 

«Μετά από ένα μισάωρο και εγώ και η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι. Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο».

Το «θρίλερ» με τις τοξικολογικές εξετάσεις

Σε ό,τι αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε ναρκωθεί, τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, οι οποίες διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ,  δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 24χρονης στην ιατροδικαστική έκθεση που υπογράφεται στις 13 Ιανουαρίου προκύπτουν από την κλινική εξέταση εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο.

«Από την εξέταση δεν αποκλείει η ιατροδικαστής να έχουν συμβεί ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία» είπε ο δικηγόρος της 24χρονης προσθέτοντας ότι «αναμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις που δεν έχουν έρθει ακόμα» και συμπληρώνοντας ότι «αν είναι υπνωτικό ή όχι (σ.σ. που της έριξαν στο ποτό της) δεν μπορεί να προκύψει από την κλινική εξέταση της ιατροδικαστού».

Ο δικηγόρος της 24χρονης αποκάλυψε, επίσης, ότι «στο γραφείο μου, σε εμένα προσωπικά, υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Υπάρχουν καταγγελίες, δύο σε μένα, για να επιβεβαιωθούν και να ερευνηθούν από τις αρχές. Η μια μιλάει για το 2016 και το 2018 με τον ίδιο τρόπο. Όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα».

«Κάνω έκκληση στις γυναίκες που έπεσαν θύματα αυτού του κυκλώματος να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να το καταγγείλουν . Οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν και θα υπάρχει πλήρης προστασία» πρόσθεσε ο κ. Ζιώγας.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για πολυδαίδαλο κύκλωμα με δράση μέχρι τη Μύκονο και το Ντουμπάι

Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός βαθιά ριζωμένου κυκλώματος με «βαριά» ονόματα στο πελατολόγιο του, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από τις αποκαλύψεις της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία βιάστηκε ενώ ήταν προσκεκλημένη σε Πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές τις ΕΛ.ΑΣ που έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες και βέβαια τις εντείνουν έπειτα από την Εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούν από τις μέχρι τώρα ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους, πως βρίσκονται μπροστά σ' ένα κύκλωμα που έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Ντουμπάι.

Μάλιστα το «στρατηγείο» της ομάδας των εν δυνάμει μαστροπών της καλής κοινωνίας, φέρεται να βρίσκεται σε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε μια από τις καλές συνοικίες της πρωτεύουσας, και από εκεί στέλνει κοπέλες σε σουίτες ξενοδοχείων για πάρτι οργίων, ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία στο Ντουμπάι, όπου φέρονται οι εμπλεκόμενοι να έχουν μισθώσει με μακροχρόνια μίσθωση σουίτες, ώστε τα «βαριά» ονόματα των πελατών τους να απολαμβάνουν καυτές νύχτες με τα καλλίγραμμα κορίτσια που έχει στη διάθεση του το κύκλωμα, πάντα βέβαια με το αζημίωτο. 

Οι πληροφορίες θέλουν τις κοπέλες που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος να ταξιδεύουν συχνά σε Ντουμπάι, Μύκονο και Αθήνα, ενώ παίρνουν μέρος και σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη. Η 24χρονη κοπέλα από την Θεσσαλονίκη προφανώς και δεν γνώριζε το τι θα της συνέβαινε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, κάτι που μάλλον γνώριζαν οι υπόλοιπες κοπέλες που είχαν καλέσει οι άνθρωποι που διοργάνωσαν το πάρτι για τους Αθηναίους επιχειρηματίες και όχι μόνο… 

Μάλιστα μια από τις κοπέλες που βρέθηκε στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, όπου βιάστηκε η 24χρονη, επιβεβαίωσε σε κατάθεσή της πως οι περισσότερες από τις κοπέλες που πήραν μέρος στο πάρτι, συμπεριφέρονταν σαν επαγγελματίες και φαίνεται πως είχαν πάρει χρήματα για να βρεθούν στη σουίτα του ξενοδοχείου.

Το πλέον πιθανό είναι πως η 24χρονη, εν αγνοία της θα έπαιρνε μέρος μάλλον στη μύησή της στο συγκεκριμένο κύκλωμα ώστε να διαπιστωθεί εάν κάνει: «…για αυτή την δουλειά».

Ωστόσο το νεαρό κορίτσι, όπως όλα δείχνουν, χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών καθώς κατήγγειλε τον βιασμό της όπου μάλλον την νάρκωσαν και στην συνέχεια έβγαλαν τα αρρωστημένα σεξουαλικά τους ένστικτα.

Πλέον και όπως διαβεβαίωσε από χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το «μαχαίρι» των ερευνών θα φτάσει μέχρι το κόκαλο και το κύκλωμα και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.