Quantcast

Αποκάλυψη: «Ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς σχετίζεται με αυτόν της Τζωρτζίνας» - Γιατί αποχωρεί ο Γρ. Λέων από την υπόθεση

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών μίλησε για τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και τα τρία παιδιά «έφυγαν» από ανθρώπινο χέρι, ενώ την ίδια ώρα έκανε γνωστό πως αποχωρεί από την υπόθεση της Πάτρας. 

Η αιφνίδια παρέμβαση του εισαγγελέα ζητώντας νέα ιατροδικαστική έρευνα για τη Μαλένα και την Ίριδα, αφήνει εκ νέου όλα τα σενάρια ανοιχτά σχετικά με το πώς πέθαναν τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Είναι το έγκλημα του αιώνα»

Την ίδια ώρα, ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε για ακόμα μια φορά ότι πρόκειται για το «έγκλημα του αιώνα», ενώ ανέφερε ότι «υπάρχουν όλα τα ευρήματα, τόσο από ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις όσο και από ιατροδικαστικές εκθέσεις, τα οποία βγάζουν ένα συμπέρασμα βεβαιότητας και ακλώνητα συμπεράσματα» για το γεγονός ότι και τα τρία παιδιά έφυγαν από ανθρώπινο χέρι, σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου.

 Επιπλέον, ο κ. Λέων τόνισε όσον αφορά τη νέα εισαγγελική παρέμβαση ότι αυτή είναι και η πιο ορθή εξέλιξη: «όταν έχεις υποψίες σχετικά με μια πραγματογνωμοσύνη, τότε ζητάς μια νέα πραγματογνωμοσύνη που μπορεί να αναιρέσει την προηγούμενη εφόσον υπάρξουν νέα ευρήματα», τόνισε. 

Παράλληλα, ο κ. Λέων εμφανίστηκε ξεκάθαρος, μιλώντας στο Mega, όσον αφορά τα σενάρια για τον θάνατο της Μαλένας, τονίζοντας πως στις τοξικολογικές εξετάσεις του κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών και ενώ έκανε χημειοθεραπείες για τη λευχαιμία, δεν υπάρχουν ευρήματα για τοξικές ουσίες, όπως η κεταμίνη.

«Εάν θέλουμε να αναλύσουμε ιατροδικαστικά τα ευρήματα, κατά τη γνώμη μου μένει μόνο ένα σενάριο: ο ασφυκτικός θάνατος», ανέφερε μιλώντας στο Mega, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο το παιδί να έχει δηλητηριαστεί από κάποια ουσία, είπε: «oι ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση έχουν αποφανθεί πως οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας είναι καθαρές. Οτι δεν έχει βρεθεί κάποια ουσία άσχετη από τις θεραπείες της. Αυτό μας οδηγεί λοιπόν σε μία πιθανή διεκφύλιση ηπατικών κυττάρων που μπορεί να προκληθεί από τρεις παράγοντες: το μεταβολικό σύνδρομο, την τοξική αντίδραση που δεν υποστηρίζεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις και τον ασφυκτικό θάνατο. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος για την τρίτη εκδοχή, τον ασφυκτικό θάνατο», είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί αποχωρεί από την υπόθεση της Πάτρας

Αφού ολοκλήρωσε το «χρέος» του ως προς την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της Πάτρας, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με μία ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την έρευνα. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέων σημείωσε ότι πρόθεσή του ήταν να εξηγήσει τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης, ώστε να γίνει ευρύτερα κατανοητό το ζήτημα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

«Προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ» έγραψε θεωρώντας ότι «αυτό ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου».

«Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου» ξεκαθάρισε ο ιατροδικαστής, γράφοντας μεταξύ άλλων, «σας ευχαριστώ». 

«Η υπόθεση της σπιτονοικοκυράς έχει τεράστια σχέση με τον θάνατο της Τζωρτζίνας»

Παράλληλα, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι η 69χρονη ήθελε να γράψει το σπίτι στη μικρή Τζωρτζίνα και διευκρίνισε πως οι δύο υποθέσεις σχετίζονται, σύμφωνα με τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «η υπόθεση της σπιτονοικοκυράς έχει τεράστια σχέση και συνάφεια με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας».

Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, οι περιγραφές που έδωσαν οι γονείς των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα για την ηλικιωμένη γυναίκα, δεν φέρεται να ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. «Αυτή η γυναίκα δεν ήταν ό,τι περιγραφόνταν από το ζευγάρι. Ήταν παρατημένη γυναίκα και είχε κάποια άλλα θέματα που αφορούσαν και τα μικρά παιδιά. Όπως ότι ήθελε το ακίνητο να το μεταβιβάσει και να το γράψει στη μικρή Τζωρτζίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε διαρρεύσει πως η σπιτονοικοκυρά πέθανε από καρκίνο, ωστόσο οι γιατροί στο νοσοκομείο που νοσηλεύθηκε, φέρεται να υποστήριξαν ότι πέθανε από σήψη, με τις έρευνες όσον αφορά την υπόθεση του θανάτου της να είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

«Νομικά άκυρο το πιστοποιητικό θανάτου της σπιτονοικοκυράς»

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρόπουλος χαρακτηρίζει νομικά άκυρο το πιστοποιητικό θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στο πιστοποιητικό θανάτου της εκλιπούσης, το δεύτερο όνομα που αναγράφεται, είναι αυτό του Μάνου Δασκαλάκη, καθώς εκείνος ήταν που εμφανίστηκε από την πλευρά της, ενώ στο σημείο όπου υπογράφει ο γιατρός, δεν υπάρχει σφραγίδα με ονοματεπώνυμο, παρά μόνο μία μονογραφή, δηλαδή ούτε καν υπογραφή που να διακρίνεται κάποιο επώνυμο.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, το πιστοποιητικό θανάτου φέρει ημερομηνία 12/03/2020, ενώ όπως είχε ενημερώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου τους συγγενείς της 69χρονης, η γυναίκα είχε φύγει από τη ζωή μία ημέρα νωρίτερα. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το εν λόγω έγγραφο είναι άκυρο νομικά και ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος, όποιος υπέγραψε το πιστοποιητικό, δεν είχε εφημερία εκείνο το βράδυ και πήγε επί τούτου στο νοσοκομείο για να υπογράψει.

Όσον αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς της άτυχης γυναίκας, ο δικηγόρος είπε, πως βρίσκονται υπό έρευνα, μαζί με το πληρεξούσιο του Μάνου Δασκαλάκη, τη σύνταξη που ελάμβανε ως εκπαιδευτικός η 69χρονη, αλλά και το ποσοστό της σύνταξης χηρείας που έπαιρνε από τον δικηγόρο σύζυγό της, η οποία όπως τόνισε, ήταν άνω των 1.500 ευρώ.

Θεοδωρικάκος: «Δικαίως κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, υπάρχουν σοβαρά στοιχεία»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού ξεκαθάρισε πως η έρευνα για την υπόθεση της Πάτρας είναι εξονυχιστική, αποκάλυψε πως πράγματι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία  και για τα άλλα δύο παιδιά. Μάλιστα εξήγησε ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να πάρουν πάνω από 60 καταθέσεις από τους γιατρούς που στο παρελθόν έδωσαν τη μάχη για τη ζωή αυτών των παιδιών και από πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Όποιος ή όποιοι είναι ένοχοι για οποιαδήποτε δολοφονική πράξη θα συρθούν στη Δικαιοσύνη και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα υπάρξει μια συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση σε πολύ μεγάλο βαθμό των ιατροδικαστικών ερευνών. Όλα αυτά θα τεθούν υπόψη των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών και θα βγουν τα πορίσματα που πρέπει», διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε ότι μέσα από αυτή την ιστορία οι πολίτες μπορούν να εμπιστεύονται την Αστυνομία και τις κρατικές αρχές και όλοι να γνωρίζουν ότι κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως η έρευνα είναι πολυσύνθετη και εξονυχιστική, αλλά κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα είναι απολύτως αποτελεσματική.

«Όποιος ή όποιοι εμπλέκονται θεωρώ ότι δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν στοιχειώδη συνείδηση», είπε χαρακτηριστικά.