Quantcast

Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη

Η πρωτοφανής θεομηνία δημιούργησε προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας.

Η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων το βράδυ της Τετάρτης  προκάλεσε την αναστολή όλων των δρομολογίων στη γραμμή Θεσσαλονίκης- Αλεξανδρούπολης και τη διακοπή αυτών στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας.

Μετά τις 11 το πρωί αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη -Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, "το πρόβλημα υποδομής μεταξύ Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης αποκαταστάθηκε. Κανονικά πραγματοποιούνται πλέον τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη -Θεσσαλονίκη".

Ωστόσο, κλειστή παραμένει η γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Λάζου.

"Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν αμέσως μόλις ξέσπασε η θεομηνία. Είναι ακόμη κλειστή η γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, μετά το Πλατύ (Ημαθίας) όπου έχουν πέσει δέντρα στις σιδηροδρομικές γραμμές και συνεργεία του ΟΣΕ καθαρίζουν βήμα- βήμα" σημείωσε ο κ. Λάζου, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατός αυτή τη στιγμή ο υπολογισμός της ακριβούς ώρας αποκατάστασης. "Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την ακριβή ώρα αποκατάστασης, δεν ξέρουμε ακριβώς των εύρος των ζημιών, δεν γίνονται τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, η διαδρομή δεν πραγματοποιείται με τρένο. Όπου δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια με τρένο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατεβάζει λεωφορεία".

Ο πρόεδρος του Σωματείου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων στους οικείους των θυμάτων, συνέστησε στους ταξιδιώτες "να απευθύνονται στην ηλεκτρονική σελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και στα τηλέφωνα των σταθμών που περνά το τρένο".