Quantcast

Αποκλειστικό real.gr: Έτσι εξαφανίστηκαν οι ληστές της τράπεζας - Με ποιο τρόπο διέφυγαν από τους αστυνομικούς

Το δρομολόγιο διαφυγής των δύο δραστών που λήστεψαν τραπεζικό υποκατάστημα στην οδό Μητροπόλεως και μάλιστα κυριολεκτικά κάτω από τη «μύτη» της Αστυνομίας, ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να εντοπίσει το κρησφύγετο των δραστών.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη ληστεία που διαπράχθηκε από δύο άτομα με βαρύ οπλισμό φέρει «άρωμα» τρομοκρατίας, καθώς εκτιμάται πως ο ένας από τους ληστές και μάλιστα αυτός που ήταν οπλισμένος με το Καλάσνικοφ είναι δραπέτης φυλακών, οποίος κατά το παρελθόν είχε ερευνηθεί για σχέσεις με ένοπλες οργανώσεις.

Μάλιστα οι αστυνομικοί τόσο της Ασφάλειας όσο και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ενημερώνονται στενά για την πορεία των ερευνών, θεωρούν πως έχουν να κάνουν με ένα ιδιαιτέρως επικίνδυνο άτομο, το οποίο όταν βρεθεί μπροστά σε αστυνομικούς δεν θα διστάσει να σηκώσει το όπλο του και να πυροβολήσει στο ψαχνό.

Όσον αφορά στο δρομολόγιο των δύο δραστών της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως, οι αστυνομικοί ερευνούν δύο σοβαρές μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, σε κοντινή απόσταση με το τραπεζικό υποκατάστημα που λήστεψαν οι δυο οπλοφόροι, είχαν σταθμεύσει ένα μαύρο σκούτερ μεσαίου κυβισμού, με το οποίο διέφυγαν από την περιοχή.

Μάλιστα κατά μια πληροφορία, το συγκεκριμένο σκούτερ μέσω διαφυγής ίσως το «εξαφάνισαν» σε «καβάτζα» που είχαν στην ευρύτερη περιοχή του Θησείου, και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε τρίτο άτομο, με κατεύθυνση τα νότια προάστια της Αττικής.

Για τον λόγο αυτό, από χθες το πρωί, οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής και του αρμόδιου Τμήματος, έχουν επικεντρωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως ο δραπέτης φυλακών που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για σχέση με ένοπλες ομάδες, έχει εκεί κάποιο κρησφύγετο, το οποίο ο ίδιος θεωρεί ασφαλές.

Όσον αφορά τη ληστεία και τα χρήματα που άρπαξαν οι δύο ληστές, εκτιμάται πως μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθούν για το δήθεν «Επαναστατικό ταμείο», καθώς στην περίπτωση που οι εκτιμήσεις των αστυνομικών ευσταθούν σχετικά με την ταυτότητα του ενός εκ των οπλοφόρων, ο συγκεκριμένος άνθρωπος πλέον δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον πολιτικό χώρο των αντιεξουσιαστών και κατά συνέπεια δεν έχει τις επαφές και τους συνδέσμους που θα τον οδηγήσουν σε μονοπάτια άλλα, πλην του Κοινού Ποινικού Δικαίου.