Quantcast

Αρειος Πάγος: Με καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου ξεκινά η ανάκριση για την Novartis

Με τις καταθέσεις των  Α. Σαμαρά,  Ε. Βενιζέλου  και Ανδρέα  Λοβέρδου ξεκινά επί της ουσίας η  ανάκριση στον Άρειο Πάγο  για την υπόθεση της Novartis και τις τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή  υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια αρεοπαγίτης Κ.Αλεβιζοπούλου ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και ξεκινά την εξέταση μαρτύρων με πρώτους τους κ.κ Σαμαρά, Βενιζέλο και Λοβέρδο οι οποίοι είχαν καταθέσει  και μηνύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  ο Α. Σαμαράς θα καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 6 ο Ε. Βενιζέλος, και στις 9 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος του Ειδικού Δικαστηρίου άνοιξε για τον κ. Παπαγγελόπουλο μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από τη βουλή για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, της ηθικής  αυτουργίας  σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, της ηθικής  αυτουργίας  σε παράβαση καθήκοντος, της παράβασης  καθήκοντος κατά εξακολούθηση, της  απόπειρας  εκβίασης, της  δωροληψίας  πολιτικού αξιωματούχου, της δωροληψίας  Υπαλλήλου και της εγκληματικής οργάνωσης (Συμμορία).

Μαζί του ως συμμέτοχοι, έχουν παραπεμφθεί και επτά μη πολιτικά πρόσωπα: Η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροί της  εισαγγελείς καθώς και τέσσερις δημοσιογράφοι: ο Γιάννης Φιλιππάκης, ο Αλέξανδρος Τάρκας, η Γιάννα Παπαδάκου και ο Κώστας Βαξεβάνης.

Τον τελευταίο λόγο ωστόσο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων στο Ειδικό Δικαστήριο θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με βούλευμά του.