Quantcast

Άργος: Αλαλούμ στα μαθητικά δρομολόγια λόγω εξετάσεων

Μαθητές αναγκάστηκαν να διανύσουν την απόσταση μέχρι το Άργος με τα πόδια.

Απροετοίμαστους βρήκε η έναρξη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων των τριών τάξεων του Λυκείου όλους εκείνους που προγραμματίζουν τα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά.

Και αυτό γιατί με τα νέα δεδομένα συρρικνώνεται το ωράριο στα σχολεία και επομένως τα παιδιά τελειώνουν πιο γρήγορα.

Μία τέτοια περίπτωση εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου στο 3ο Γενικό Λύκειο και 1ο ΕΠΑΛ Άργους. Τα παιδιά αφού τελείωσαν με το μάθημα που έδιναν, δεν βρήκαν λεωφορείο να τους περιμένει στο προαύλιο του σχολείου που βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Άργους – Ναυπλίου, πλησίον της Δαλαμανάρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αλαλούμ.

Έτσι λοιπόν κάποιοι από τους μαθητές αναγκάστηκαν να διανύσουν την απόσταση μέχρι το Άργος με τα πόδια, καθώς τα δρομολόγια δεν είχαν τροποποιηθεί ώστε να συμπίπτουν με το ωράριο των εξετάσεων.

Το ΚΤΕΛ εκτελεί δύο δρομολόγια τη μέρα για τη μεταφορά μαθητών από και προς το σχολείο, με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Ένα πρωινό, γύρω στις 8 και ένα μεσημεριανό, κατά τις 2. Επίσης υπάρχει και ένα ενδιάμεσο δρομολόγιο που εξυπηρετεί τους μαθητές, το οποίο ξεκινά από το σχολείο στις 10.30 το πρωί με προορισμό το Άργος, απ’ όπου στις 13.00 φεύγουν τα τοπικά δρομολόγια για τα χωριά.

ΠΗΓΗ: www.anagnostis.org