Quantcast

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Θρίλερ με το κινητό του πατέρα -Τι φοβούνται οι Αρχές -Βίντεο ντοκουμέντο με το λευκό βαν

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 6χρονο Ράινερ, που το βράδυ της Τρίτης ένας κουκουλοφόρος άνδρας τον άρπαξε μέσα από το σπίτι όπου διέμενε στην Κηφισιά με τη μητέρα και τη γιαγιά του.

Συνεχίζεται το θρίλερ της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, καθώς συμπληρώθηκε σχεδόν ένα 24ωρο χωρίς να υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για το πού βρίσκεται. 

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ήδη ο πατέρας, επειδή το νοικιασμένο λευκό βαν έξω από το σπίτι, όπου διέμενε το παιδί, φέρεται να ήταν στο όνομα στενού συγγενή του.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι οι γονείς του 6χρονου, που βρίσκονται σε διάσταση, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Νορβηγίας, όπου ζούσαν.

 

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές», δήλωσε η μητέρα μέσω του δικηγόρου της.

Απενεργοποιημένο το κινητό του πατέρα

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον Alpha, ο δικηγόρος της μητέρας Χρήστος Οικονόμου, «...η εντολέας μου και μητέρα του παιδιού έχει κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα από χθες στο κινητό του πατέρα του παιδιού, αλλά δυστυχώς η επικοινωνία είναι ανέφικτη, με το τηλέφωνο να είναι απενεργοποιημένο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος του πατέρα, καθώς κανείς τους δεν απαντάει με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται».

«Στείλαμε επίσημα έγγραφα από χθες τόσο στους Ελληνες δικηγόρους του πατέρα, όσο και στους Νορβηγούς που τον εκπροσωπούν στην πατρίδα του. Δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση ούτε μέσω αλληλογραφίας, ούτε μέσω τηλεφωνημάτων που επιχειρήσαμε. Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης».

Τι φοβούνται οι Αρχές

«Ευτυχώς, η συμβολή της οργάνωσης ''Το χαμόγελο του παιδιού'', αλλά και η άμεση ενεργοποίηση της αστυνομίας έχουν περιορίσει τον χρόνο πιθανής διαφυγής του στο εξωτερικό, χωρίς όμως, να μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να τα έχει καταφέρει και αυτή τη στιγμή ο ίδιος να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Αλλωστε πέρα από τα αεροδρόμια, τα σύνορα και τα λιμάνια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαφυγής από θάλασσα και αυτό είναι ένα σενάριο που μας φοβίζει», ανέφερε ο κ. Οικονόμου σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται ο πατέρας. 

«Ήταν μια καταδρομική επιχείρηση, υπήρχε σχέδιο»

Παράλληλα, ως προς τον τρόπο δράσης για την αρπαγή του 6χρονου παιδιού, ο δικηγόρος της μητέρας ανέφερε: «...ήταν μια πραγματικά καταδρομική επιχείρηση. Μια καλά οργανωμένη και προσχεδιασμένη αρπαγή που αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και τακτικές που παραπέμπουν σε παράνομες πράξεις. Ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν ακριβώς πόση ώρα θα απουσίαζε η μητέρα από το σπίτι και είμαστε βέβαιοι ότι θα εισέβαλαν σε αυτό ακόμη και αν δεν άνοιγε η γιαγιά του την πόρτα όταν άκουσε τους περίεργους θορύβους. Αλλωστε ακόμη και η μίσθωση και η εγκατάλειψη του οχήματος δείχνουν ότι υπήρχε σχέδιο».

«Είχε να δει το παιδί 8 μήνες»

«Ο πατέρας, ο παππούς του παιδιού και η ο σύζυγος της αδελφής του κ. Πέντερσεν κατά τη διάρκεια των ελληνικών δικαστηρίων πέρσι, έμεναν στο κέντρο της Αθήνας. Εμείς δίναμε στον πατέρα τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το παιδί του και σχεδόν τον παρακαλούσαμε να πηγαίνει στο σπίτι στην Κηφισιά για να το βλέπει. Εκείνος όμως, έθετε όρο να φύγει στο εξωτερικό μαζί με το παιδί του για να το δει. Ετσι, πέρασαν 8 μήνες που δεν είχε δει το παιδί του από δική του επιλογή. Δεν λέμε ότι δεν το αγαπούσε, αλλά οι επιλογές καθενός έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες κάθε ιστορίας», πρόσθεσε ο δικηγόρος της μητέρας. 

 

Οι ελληνικές Aρχές αναζητούν τον Νορβηγό πατέρα του 6χρονου Ράινερ. Για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, αφού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι εκείνος που άρπαξε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο πατέρας του 6χρονου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο να ήταν ο άντρας με την κουκούλα που έτρεξε γρήγορα. Εάν ο πατέρας βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του 6χρονου, τότε θα πρέπει να υπήρχε συνεργός.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο: 

Παράλληλα, από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η EΛ.ΑΣ. οι δύο γονείς βρίσκονται σε μία διεθνή δικαστική διαμάχη μεταξύ νορβηγικών δικαστηρίων εναντίον ελληνικών δικαστηρίων.

Αυτές τις ημέρες, λόγω του δικαστηρίου αλλά και της έφεσης που κατατέθηκε από τον αντίδικο, ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος είναι Νορβηγός και μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ η μητέρα του παιδιού, η οποία είναι Ελληνίδα ακαδημαϊκός έφυγε στο εξωτερικό αυτές τις ημέρες για ένα διδακτορικό. Με αποτέλεσμα, όπως εκτιμούν οι Αρχές, ο πατέρας να βρει την ευκαιρία να αρπάξει το παιδί.

Εχει μάλιστα δοθεί σήμα σε όλες τις εισόδους και εξόδους της χώρας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο πατέρας θα προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

 

Πατέρας Ράινερ: H μητέρα του τον απήγαγε από τη Νορβηγία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της νορβηγικής ιστοσελίδας nettavisen.no, ο πατέρας του 6χρονου, ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς: «ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο πατέρας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταξύ τους διαμάχη συνεχιζόταν από το 2018 που χώρισαν, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας, η πρώην σύζυγός του κατάφερε να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει, πλαστογραφώντας την υπογραφή του.

Πώς τον άρπαξαν μέσα από το σπίτι 

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ένας άγνωστος άνδρας με κουκούλα, εισέβαλλε μέσα στο σπίτι λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης και άρπαξε το παιδί που ήταν εκείνη την ώρα μαζί με τη γιαγιά του.

Στο μεταξύ, θέμα ωρών θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο εντοπισμός του πατέρα αλλά και του 6χρονου που έχει εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Κηφισιά. 

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες στο λευκό βανάκι που χρησιμοποίησε ο άγνωστος που φέρεται να άρπαξε τον μικρό Ράινερ για να διαφύγει μαζί με το παιδί από την περιοχή της Κηφισιάς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία από το βαν.

Από τις πινακίδες του οχήματος, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είναι νοικιασμένο, ενώ μετά από επικοινωνία που είχαν με τους υπεύθυνους της εταιρείας ανακάλυψαν ότι το βαν το έχει νοικιάσει με τα πραγματικά του στοιχεία κάποιος στενός συγγενής, μάλιστα εξ αίματος, του παιδιού.  Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να το επέστρεψε στην εταιρεία.