Quantcast

ΑΣΟΕΕ: Για τις 28 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ κι ενός ακόμη προσώπου, που κατηγορούνται για τοκογλυφία.

Το δικαστήριο διέκοψε επιφυλασσόμενο να απαντήσει στην επόμενη συνεδρίασή του σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορουμενοι, μεταξύ άλλων για ακυρότητας της ποινικής δίωξης λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος.

Την συγκεκριμένη ένσταση πάντως ο εισαγγελεας πρότεινε προς το δικαστηρίο να την κάνει δεκτή. «Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια ποσά χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορούμενων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται» είπε μεταξύ άλλων ο εισαγγελικός λειτουργός.

Όπως ανέφεραν στο δικαστήριο οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορούμενων,  όχι ομως με το μηνυτή, αλλά με εξωχωριες εταιρίες: «Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν εγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κ.πρόεδρε. Ειναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα». Υποστήριξαν δε πως οι συμβάσεις δεν αφορούσαν δάνεια αλλά αγορά ομολόγων- μετοχών.

Την αντίθεση του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτη καθηγητή, Αγ.Τάτσης. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια  και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

Παρόντες στην δικαστικη αίθουσα ήταν και οι δύο καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι,  από την επίθεση που δέχθηκε την ώρα του μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.