Quantcast

Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη αλλοδαπός ασθενής που «έκοψε» το οξυγόνο από διασωληνωμένο

Η αστυνομικη έρευνα αποκάλυψε οτι πίσω απο τον θάνατο στον Ερυθρό Σταυρό, βρίσκεται εσκεμένη ενέργεια αποσύνδεσης του διασωληνωμένου 76χρονου ασθενούς με κορωνοϊό απο το οξυγόνο από άλλο ασθενή, όπως είχε γράψει νωρίτερα το real.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 60χρονο που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο με τον διασωληνωμένο 76χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός που συνελήφθη πάσχει από διπολική διαταραχή, ενώ κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για θωπεία σε ανήλικο και για πρόκληση σωματικών βλαβών μετά από καυγά.

Οπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας ο 60χρονος δράστης δικαιολόγησε την απαράδεκτη πράξη του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τον αναπνευστήρα που κρατούσε στη ζωή τον διασωληνομένο 76χρονο.

Ο ασθενής εξέπνευσε όταν αποσυνδέθηκαν τα καλώδια του οξυγόνου.

Ήχησε ο συναγερμός αποσύνδεσης, όμως τελικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έσπευσαν να τον βοηθήσουν δεν πρόλαβαν να τον σώσουν.

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία καθώς οι γιατροί θεωρούσαν ότι η κατάσταση του 76χρονου ήταν βελτιούμενη και αμέσως υποπτευτήκαν ότι υπήρξε ανθρώπινη ανάμειξη στην τραγική κατάληξη του διασωληνωμένου ασθενούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.