Quantcast

Αστυνομικοί ρίχνουν σπρέι και σέρνουν διαδηλωτή μέσα από το ΑΠΘ κατά τη διαμαρτυρία για την πανεπιστημιακή αστυνομία - ΒΙΝΤΕΟ

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από την προσαγωγή ενός διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου φοιτητές έκαναν κατάληψη από νωρίς το πρωί.

Στις εικόνες που μεταδίδει το Thesstoday.gr, φαίνεται ένας άνδρας ημίγυμνος και πεσμένος στο έδαφος, ενώ γύρω του βρίσκονται αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί ρίχνουν σπρέι στο πρόσωπο του διαδηλωτή και στη συνέχεια τον αρπάζουν από τα πόδια και αρχίζουν να τον σέρνουν από το κτίριο της Πρυτανείας, έως την Εγνατία, όπου προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Παρόντες κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ήταν φοιτητές και δημοσιογράφοι, που κατέγραψαν τις εικόνες. Οι φοιτητές άρχισαν μάλιστα να φωνάζουν προς τις αστυνομικές δυνάμεις να αφήσουν τον διαδηλωτή και να καλέσουν ασθενοφόρο, αφού έφερε τραύματα στο κεφάλι, την πλάτη και τα άκρα, ενώ κάποια στιγμή έμοιαζε να έχει σοβαρό πρόβλημα στην αναπνοή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια στους χώρους του Πανεπιστημίου και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων. Έπειτα από τις προσαγωγές, οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.