Quantcast

Αθωώθηκε μετά από ένα χρόνο δάσκαλος που καταδικάστηκε σε 48 χρόνια για παιδική πορνογραφία

Πριν ένα χρόνο καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 48 ετών για αποπλάνηση 10 μαθητριών του, μέσα σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ομόφωνα αθώο για παιδική πορνογραφία έναν 55χρονο δάσκαλο, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για αποπλάνηση μαθητριών του.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό καθώς αυτό αποθηκεύτηκε αυτόματα και όχι με δική του θέληση στους υπολογιστές που χρησιμοποιούσε.

Όταν αποκαλύφθηκε η δράση του δασκάλου, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι και σχολείο όπου υπηρετούσε ο κατηγορούμενος.

Τότε διαπιστώθηκε ότι ,από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου 2015, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών προμηθεύτηκε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας και συγκεκριμένα φωτογραφίες με γυμνά ανήλικα κορίτσια. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 65 αρχεία εικόνας που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Πριν ένα χρόνο, ο δάσκαλος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 48 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καθώς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση 10 μαθητριών του, μέσα σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σε πρώτο βαθμό του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 60 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος συνελήφθη το Νοέμβριο 2015 και από τότε βρίσκεται στη φυλακή.