Quantcast

Aτύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα: Ωρες αγωνίες για τον 6χρονο - Το μεσημέρι θα επιχειρήσουν να τον «ξυπνήσουν» οι γιατροί

Κρίσιμη μέρα η σημερινή καθώς οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να μειώσουν την καταστολή στον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε στο κεφάλι την Κυριακή το μεσημέρι στους αγώνες καρτ της Πάτρας.

Σήμερα συμπληρώνεται το δεύτερο 24ωρο από τη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση που υπέστη το παιδί και οι γιατροί στις 12 περίπου το μεσημέρι θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική… δίοδο δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο.

Από τον τρόπο που θα αντιδράσει το παιδί θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα των γιατρών. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

 Στην περίπτωση ωστόσο που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο. Ωστόσο οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα.

Τους γονείς του μικρού Φώτη επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο οδηγός του καρτ που, μετά από ατύχημα στην πίστα, έπεσε στο 6χρονο αγόρι τραυματίζοντάς το σοβαρά στο κεφάλι. Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε τη συνομιλία του με τον πατέρα του παιδιού.

«Σήμερα αφεθήκαμε ελεύθεροι και αμέσως πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί προέχει η υγεία του παιδιού. Είμαι πατέρας δυο αγοριών. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να επανέλθει η υγεία του παιδιού. Οδηγός καρτ: «Έτσι έγινε το ατύχημα»

Τα τέσσερα δευτερόλεπτα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και οδήγησαν το 6χρονο αγοράκι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, προσπάθησε να περιγράψει ο οδηγός του καρτ. «Συνάντησα ένα προπορευόμενο που κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα. Προσπάθησα να προσπεράσω από δεξιά. Στην προσπάθειά μου να επανέλθω στην αγωνιστική γραμμή για να στρίψω, είχα μια μικρή επαφή με το άλλο καρτ. Αποσταθεροποιήθηκε η ουρά μου και άλλαξε την κατεύθυνσή μου προς τα πλαστικά προστατευτικά και είχα επαφή με τα κιγκλιδώματα. Τα μέτρα προστασίας με κράτησαν στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλο που έχω τραυματισμούς μπορώ να τους ξεπεράσω. Αμέσως κατάλαβα τους κριτές από πάνω μου. Με απεγκλώβισαν και με πήγαν στο κέντρο πρώτων βοηθειών της πίστας και τότε είδα ότι διπλά μου είχαν μεταφέρει και το παιδί. Δύσκολες στιγμές» τόνισε ο οδηγός.