Quantcast

Αυτό είναι το μοιραίο Phantom που έπεσε στην Ανδραβίδα - Η σχέση του με τη Λάρισα και η τραγική ειρωνεία

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-4 με δύο χειριστές της 338 Μοίρας «Άρης», ανοιχτά του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σημειώνεται ότι νεκρός ανασύρθηκε ο συγκυβερνήτης, υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας 29 ετών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενο κυβερνήτη θα συνεχιστούν και κατά τις βραδινές ώρες. Στην περιοχή επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας) και πλωτά μέσα του ΛΣ, τα οποία ερευνούν την θαλάσσια περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον πιλότο του αεροσκάφους.

Το μοιραίο αεροσκάφος στη Λάρισα

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε βρεθεί στη Λάρισα το περασμένο φθινόπωρο στο πλαίσιο της έκθεσης στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Μάλιστα, η ειρωνία της τύχης είναι όπως διηγείται στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου, ο ίδιος και συνάδελφοί του πραγματοποίησαν με το συγκεκριμένο σκάφος Σχολείο Διάσωσης Ιπταμένων.

Δείτε φωτογραφίες από το μοιραίο αεροσκάφος:

 

Πηγή: onlarissa.gr