Quantcast

Αυτοκτονία γυμναστή: Αυτό είναι το email που έστειλε ο 50χρονος πριν δώσει τέλος στη ζωή του - Ποιους «καίει»

Δύο απόπειρες αυτοκτονίας, λίγες μόνο ημέρες πριν από εκείνη που οδήγησε τελικά στον θάνατό του, φέρεται να είχε κάνει ο γνωστός γυμναστής Γ.Π. της Θεσσαλονίκης. 

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την αυτοκτονία του 50χρονου γυμναστή στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει το email που έστειλε ο ίδιος λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του και το οποίο φαίνεται πως έχει περισσότερους από 20 παραλήπτες. 

Σημειώνεται πως το περιεχόμενο του email είναι ίδιο με την ανάρτησή του στα social media που «κατέβηκε», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο εν λόγω email είχε επισυνάψει μια φωτογραφία της γυναίκας που φέρεται να τον εκβίαζε, την οποία και ερωτεύτηκε, η οποία τελικά του απέσπασε 400.000 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέσα σε 15 ημέρες, δύο διαφορετικά άτομα από το περιβάλλον του γυμναστή είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τους φόβους που είχαν όσον αφορά τη ζωή του 50χρονου. 

«Ό,τι γράφει ο Γιώργος, αυτό είναι»

«Ό,τι γράφει ο Γιώργος, ό,τι αναφέρει ο Γιώργος, αυτό είναι. Εγώ είμαι σύζυγός του, δεν είμαι ούτε η πρώην ούτε τίποτα άλλο. Αυτό που γνώριζα εγώ είναι ό,τι γίνεται μέσα στο σπίτι μου, μόνο αυτό ξέρω. Έξω από το σπίτι μου δεν ξέρω τίποτα, δεν ενδιαφέρομαι για κάτι άλλο», ανέφερε η μητέρα των παιδιών του 50χρονου γυμναστή, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Η ίδια συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα γνώριζε τη δυσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί ο γνωστός personal trainer, ενώ σημείωσε ότι η κίνηση του 50χρονου με την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμαινε ότι «κάτι δεν πάει καλά».

«Ξέρω πολύ καλά ότι ο Γιώργος δεν είναι καλά. Για να αναρτήσει αυτό το ποστ σημαίνει ότι έγινε κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια, συμπληρώνοντας ότι παίρνει φάρμακα προκειμένου για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί γύρω από την οικογένειά της. «Προσπαθώ να είμαι καλά. Έχω χάσει τον ύπνο μου και μου δίνουν χάπια», τόνισε.

«Δεν γνωρίζουμε τι αληθεύει από όλα αυτά»

Από την πλευρά του ο αδερφός του δήλωσε: «ευχαριστούμε για τα συλληπτήρια, αυτή τη στιγμή που πονάμε και θρηνούμε, υπάρχει μεγάλος πόνος. Δεν γνωρίζουμε τι αληθεύει από όλα αυτά. Εμείς αυτή τη στιγμή πενθούμε. Τη γυναίκα αυτή ούτε τη γνωρίζουμε, δεν ξέραμε κάτι για τα προσωπικά του αδερφού μου, τώρα τα μαθαίνουμε. Εμείς έχουμε τον πόνο μας για την απώλειά του, σεβαστείτε την επιθυμία μας, δεν έχουμε να πούμε κάτι».

Έκκληση στα ΜΜΕ από την οικογένεια του 50χρονου γυμναστή

Παράλληλα, έκκληση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν το πένθος τους, απευθύνουν τα μέλη της οικογένειας του 50χρονου γυμναστή, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν να κάνουν καμία δημόσια δήλωση για τον θάνατό του. Με ανακοίνωση που απέστειλε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΕΣΗΕΑ, την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και όλα τα ΜΜΕ, η συνήγορος της οικογένειας του εκλιπόντος, Παρασκευή Σεραϊδου, αναφέρει τα εξής:

«Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και την αγάπη που εισπράττουμε από όλο τον κόσμο. Θα θέλαμε όμως να γίνει σεβαστή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η συνειδητή απόφασή μας, να μην προβεί κανένα μέλος της οικογενείας μας σε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, καθώς και να γίνει αποδεκτή η επιθυμία μας να θρηνήσουμε τον άνθρωπό μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

«Η οποιαδήποτε ενόχληση μελών της οικογενείας μας - κυρίως δε των ανηλίκων παιδιών του εκλιπόντος - καθώς και η αναπαραγωγή δημοσιευμάτων για την προσωπική του ζωή, μόνο μεγαλύτερη αναστάτωση και θλίψη μπορούν να μας προκαλέσουν».

«Πιστεύουμε ότι η τήρηση της ανωτέρω επιθυμίας μας προέχει από κάθε άλλο δικαίωμα και δεν θέλουμε να βλέπουμε και να ακούμε προσωπικές και οικογενειακές στιγμές της ζωής μας στη δημοσιότητα. Παρακαλούμε για απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του Γιώργου».

Μαρτυρίες σοκ ότι τις τελευταίες 15 ημέρες σκεφτόταν να αυτοκτονήσει

Δυο φορές μέσα στις τελευταίες 15 ημέρες είχαν ειδοποιήσει τις αρχές φίλοι του 50χρονου γυμναστή ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος πριν περίπου 15 ημέρες είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και επικοινώνησαν οι αρχές με τον 50χρονο και τους οικείους του. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthess.gr, ο γυμναστής αλλά και οι συγγενείς του είχαν πει πως δεν χρειάζονται την συνδρομή της αστυνομίας τη δεδομένη στιγμή.

Τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν αυτοκτονήσει ο 50χρονος, μίλησε ξανά σε στενή του φίλη και μοιράστηκε τις σκέψεις του. Ανάμεσα σε όσα της εκμυστηρεύτηκε ήταν και η σκέψη να βάλει τέλος στη ζωή του. Τα λόγια του την ανησύχησαν πολύ και αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, ωστόσο για ακόμα μια φορά ο 50χρονος και οικείοι του ανέφεραν ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου και πως δεν επιθυμούσαν κάτι.

Ωστόσο, τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας κατέθεσε και η πρώην γυναίκα του 50χρονου που κατάγεται από τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ήταν χωρισμένοι διατηρούσαν καλές σχέσεις και η πρώην γυναίκα του γνώριζε όλα όσα του έχουν συμβεί. Ανέφερε στις αρχές τα οικονομικά προβλήματα που του είχαν προκύψει αλλά μίλησε και για την γυναίκα που καταγγέλει στο σημείωμα του ο 50χρονος.

Από τις αρχές, είχαν συμβουλέψει την πρώην γυναίκα του να τους ειδοποιήσει άμεσα αν αναφέρει ξανά ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, μια ημέρα μετά ο 50χρονος έκανε πράξη αυτό που φαίνεται ότι σχεδίαζε το τελευταίο διάστημα και το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο γυμναστήριο του.

Αλεξόπουλος: Η φερόμενη ως υπαίτιος ήταν στο πάρτι με την Μπίκα

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο δικηγόρος ο οποίος κατονομάστηκε από τον αυτόχειρα γυμναστή, στη Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο του σημείωμα.

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος χαρακτήρισε «απορίας άξιον» το πώς «ένας άνθρωπος φτάνει στην τελευταία δήλωσή του θέλοντας να περιγράψει το τοξικό περιβάλλον που τον οδήγησε σε αυτήν την συμπεριφορά, να κατονομάζει πρόσωπα».

Ο νομικός, ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης των καταγγελλόμενων από τη Γεωργία Μπίκα ως βιαστές της, εκτίμησε ότι, το σημείωμα του 50χρονου καταδεικνύει δύο πράγματα. Αφενός «την ύπαρξη αξιόποινων πράξεων που οδήγησαν στην αυτοκτονία» και δεύτερον ότι, «το άτομο που φέρεται να κατονομάζεται ως υπαίτιο, συμμετείχε στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, όπου καταγγέλλεται ότι βιάστηκε η Γεωργία Μπίκα».

Είπε πάντως πως, η υπόθεση αναδεικνύει τους κανόνες δεοντολογίας για το πώς πρέπει να προσεγγίζεται πληροφορία που μπορεί να είναι και ψευδής, αλλά να διαδοθεί και να σπιλωθούν υπολήψεις.

Η απάντηση της Μπίκα σε όσους την εμπλέκουν με την αυτοκτονία

Στο μεταξύ, την απάντησή της σε όσους την εμπλέκουν με την αυτοκτονία του 50χρονου γυμναστή στη Θεσσαλονίκη έδωσε η Γεωργία Μπίκα, δηλώνοντας πως δεν θα έκανε ποτέ κακό σε κάποιον και ούτε θα τον εκμεταλλευόταν, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Είμαι καθαρή, όποιος θέλει ας ψάξει»

«Είναι κρίμα να φύγει κάποιος έτσι! Έχω διαβάσει την είδηση όμως δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτό και ούτε έχει κάποια σχέση με εμένα η υπόθεση! Το τι μπορεί να γίνεται στο σπίτι του καθενός δεν τοι γνωρίζω ούτε με αφορά. Εγώ σας λέω από τη δική μου κρίση… Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που γράφονται γιατί δεν γνωρίζω προσωπικά τη μητέρα της… Όσον αφορά στη φίλη μου αν υπονοεί κάτι τέτοιο δεν μου έχει δώσει ποτέ κάποιο σημάδι!

Δεν είναι μαμά μου ούτε μου έχει δώσει κάποια τέτοια εντύπωση. Προσωπικά όμως δεν την ξέρω καλά, μόνο την κόρη της… Εάν έβλεπα ότι λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο θα είχα απομακρυνθεί. Φυσικά και συνδέουν εμένα όμως όποιος θέλει μπορεί να ψάξει εάν θεωρεί ότι μπλέκομαι σε κάτι τέτοιο! Και είμαι καθαρή. Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε κάποιον ούτε και θα τον εκμεταλλευόμουν. Με όλο το σεβασμό, το ότι κατήγγειλα ένα περιστατικό και προσπαθούν να με μπλέξουν χωρίς να με γνωρίζουν προσωπικά, είναι το χειρότερο που μπορούν να κάνουν σε κάποιον που ζητάει βοήθεια!

Δεν είναι να πάρω κάτι πίσω γιατί εγώ γνωρίζω και μόνο, όλοι οι άλλοι θα πουν χωρίς να τους νοιάξει κάτι! Εγώ θέλω να ηρεμήσω να ζήσω τη ζωή μου και αυτή τη στιγμή 24 χρονών καλούμαι να διαχειρίζομαι όλα αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα χωρίς να φταίω! Και δεν ζήτησα τίποτα ποτέ ούτε ήξερα τις οικογένειες που ήταν στην υπόθεσή μου. Έπειτα τις έμαθα και αναζητούσα μια συγγνώμη! Δεν θέλω άλλο να εκτίθεται η ζωή μου και η ψυχολογία μου σε όλο αυτό, ας κάνουν τη δουλειά τους οι αρμόδιοι. Οτιδήποτε άλλο βγαίνει σε σάιτ και προσπαθεί το όνομά μου σίγουρα είναι για να με βγάλει λάθος!».

Κύκλωμα εκβιαστών «δείχνει» το σημείωμα που άφησε

Για την υπόθεση του θανάτου του γυμναστή έχει γίνει παρέμβαση εισαγγελέα και τις έρευνες έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, oι έρευνες των Αρχών στρέφονται στα όσα έγραψε στο σημείωμά του ο αυτόχειρας, ενώ την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες οι Αρχές είναι ενήμερες για «ροζ» βίντεο το οποίο και αναζητούν προκειμένου να κριθεί αν θα συμπεριληφθεί ή όχι στη σχηματιζόμενη δικογραφία.

Ο «γυμναστής των επωνύμων» -όπως ήταν γνωστός- στο σημείωμά του έκανε λόγο για «δασκαλεμένα κορίτσια» που πηγαίνουν σε πάρτι με πλούσιους νεαρούς, αλλά και σε διάφορα κυκλώματα, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς εξαπατήθηκε από τη γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος, της οποίας έγραφε το ονοματεπώνυμο.

Ταυτόχρονα άφηνε αιχμές για συμμετοχή της σε κύκλωμα που εκμεταλλεύεται γνωστούς επιχειρηματίες και επιφανείς ανθρώπους και στο οποίο, συμμετέχουν ακόμη και ανήλικες κοπέλες.

«Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μην κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο»

«Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μην κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο και ο Θεός να τους δώσει μετάνοια. Δυστυχώς εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσει αυτό το τίμημα. Ζητάω συγγνώμη από τον Θεό, από τον πνευματικό μου, τον στεναχώρησα. Και από όλους αυτούς που με αγαπάνε, από όλους τους αθλούμενους», ανέφερε ο γυμναστής.

Ο ρόλος της γυναίκας «αράχνης» και τα 400.000 ευρώ

Στην ανάρτηση ο γυμναστής περιέγραψε πώς εξαπατήθηκε από τη γυναίκα που ερωτεύθηκε.

«Ηθελα να την βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο-φυλακή της. Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή! Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μία λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου, 400.000 ευρώ».

Στο ίδιο μήνυμα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ανήκει σε κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε συστηματικά επιφανείς ανθρώπους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. 

«Αυτό έκανε κι αυτή. Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης. Μια μέρα πριν την ημέρα των γενεθλίων μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου…».