Quantcast

«Βάζουμε τον ιό σε καραντίνα!»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναλύει στην «R» το σχέδιο της κυβέρνησης για να αποφευχθεί το lockdown. «Αν όλοι φορούσαμε μάσκες για 14 ημέρες θα είχαμε εξαφανίσει τον κορωνοϊό» τονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Κόκκινοι ομόκεντροι κύκλοι καλύπτουν έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής προκαλώντας την ενστικτώδη αντίδραση του. «Αν όλοι φορούσαμε μάσκες για 14 ημέρες θα είχαμε εξαφανίσει τον κορωνοιό», μονολογεί καλώντας τους συνεργάτες του να συντονίσουν τη δράση της Πολιτικής Προστασίας στην Κεφαλονιά, μετά το τελευταίο χτύπημα του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού». Ανοίγει η πόρτα του γραφείου στον έβδομο όροφο του γυάλινου κτιρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας. «Υπουργέ εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της φαρμακοποιού στο Μουζάκι της Καρδίτσας» του αναφέρει ένας στρατηγός της Πυροσβεστικής. Ενώ παράλληλα ενημερώνεται ότι η φωτιά στην κορυφή του Υμηττού στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ήταν απόπειρα εμπρησμού. Πέμπτη πρωί στο γραφείο του υπουργού που η κοινωνία έχει αποδώσει τον ρόλο του «κομάντο» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αυτό δεν είναι τίποτα» λέει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews

Μέτρα για να μην «μείνουμε σπίτι»

Κρίσιμη εβδομάδα για την απόφαση λήψης μέτρων, ώστε να αποφευχθεί μια νέα καραντίνα. Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο, ποιες εταιρείες βγαίνουν μπροστά στον αγώνα δρόμου για το εμβόλιο μετά το πάγωμα των δοκιμών της Astra Zeneca

Των Αιμ. Σταθάκου, Αλ. Κόντη

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews

Φόβοι για διπλή επιδημική έξαρση

Ο εκρηκτικός συνδυασμός γρίπης και COVID-19 ανησυχεί τους επιδημιολόγους. Ποιά μέτρα προστασίας προτείνουν.

Φράγμα στον επικίνδυνο συνδυασμό της γρίπης με τον κορωνοιό, βάζουν οι υγειονομικές αρχές. Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία, συστήνει φέτος το αντιγριπικό εμβόλιο για όλα τα παιδιά άνω των 6 μηνών ενώ οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να εμβολιαστεί για γρίπη το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Της Αιμιλίας Σταθάκου

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews