Βελτιωμένη η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέπσασε αργά το βράδυ στα όρια Μενιδίου-Μεταμόρφωσης στο ρέμα Χελιδονούς κόντα στη Λεωφόρο Καραμανλή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε εργοστάσια, ενώ κοντά υπάρχουν και σπίια. Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
Μέχρι στιγμής κάηκαν εγκαταστάσεις δύο εργοστασίων, ξυλείας και ένα πλαστικών, καθώς και παρακείμενες αποθήκες..
Βίντεο από το σημειο ανέβασε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρετός
Παράλληλα συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διενεργούνται λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο στη Λ. Καραμανλή διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.
Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου. Τέλος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.
Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.