Quantcast

Βερβεσός για Χρυσή Αυγή: Δυστυχώς έχει δικαίωμα να κατέβει ξανά στις εκλογές παρά την καταδικαστική απόφαση

Γιατί το κόμμα της Χρυσής Αυγής θα μπορεί και πάλι να κατέβει στις εκλογές παρά την καταδικαστική απόφαση εξήγησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης, ο κ. Βερβεσός τόνισε: "Εμείς τόσο καιρό δεν μιλήσαμε, περιμένοντας την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έλαβε μια εμβληματική απόφαση και είπε ότι και με όρους ποινικού δικαίου η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση και επικύρωσε την απόφαση του ελληνικού λαού όπως αυτή αποτυπώθηκε στο πρόσφατο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών".

Πρόσθεσε ακόμη ότι "με την τελευταία τροποποίηση του ποινικού νόμου, ενώ στον προηγούμενο νόμο προβλεπόταν στο άρθρο 59 η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όποιων έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και ως παρεπόμενη ποινή, με την τελευταία τροποποίηση που έγινε το '19 καταργήθηκε η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και μάλιστα προβλέπεται μόνο στέρηση θέσης από θέση ή αξίωμα που κατέχεις και αυτό μάλιστα μετά την αμετάκλητη καταδίκη σου. Οπότε με το νέο νομοθετικό πλαίσιο οι διευθύνοντες τη Χρυσή Αυγή έχουν πάλι δικαίωμα και εκλέγειν και εκλέγεσθαι".