Βερβεσός μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για το πάρτι εν μέσω lockdown: «Ο νόμος ισχύει για όλους»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε το πάρτι στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού για τα γενεθλιά του, εν μέσω lockdown.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού(άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα).

Δήλωση Δημήτρη Βερβεσού

Σε δήλωσή του για την εισαγγελική παρέμβαση, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρει: «Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω».

Ν. Αγαπηνός: Ανάληψη ευθύνης άνευ παραιτήσεως είναι ενέργεια κενή και άνανδρη

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρόεδρο του ΔΣΑ ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός. Με δήλωσή του καλεί τον κ. Βερβεσό να παραιτηθεί τονίζοντας ότι «ανάληψη ευθύνης άνευ παραιτήσεως είναι ενέργεια κενή και άνανδρη».

Η δήλωση Αγαπηνού:

«1.  Τα πρόσφατα γεγονότα όπως εξετέθησαν από τον Τύπο και ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την σύναξη στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετά τσιγάρων, ποτών και χορών εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα των Ελλήνων Δικηγόρων στην κοινωνία και αντιτίθενται ευθέως στον θεσμικό σκοπό για τον οποίο υφίστανται οι υποφαινόμενοι ανεξαρτήτως πανδημίας. 

2. Επισημαίνω δε ότι για κάποιους από εμάς τους Δικηγόρους που αφιερώσαμε τη ζωη μας σε αυτή την επιστήμη οι εν λόγω συμπεριφορές προκαλούν ντροπή και για λογαριασμό όσων δεν την συναισθάνονται. 

3. Επειδή δε για κάποιους από εμάς οι εν λόγω χώροι και αυτά που αντιπροσωπεύουν παραμένουν ιεροί, ανάληψη ευθύνης άνευ παραιτήσεως είναι ενέργεια κενή και άνανδρη.»

Το πάρτι γενεθλίων του Βερβεσού

Το πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown, για τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής .

Κάποιος από τους συμμετέχοντες στο πάρτι ανέβασε φωτογραφίες στα social media, με αποτέλεσμα οι εικόνες να κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αντιδράσεις.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στα stories που ανέβηκαν στο Instagram, στο πάρτι που διοργανώθηκε στο γραφείο του Δημήτρη Βερβεσού, συμμετείχαν περίπου δέκα άτομα και διασκέδασαν με σαμπάνιες και φαγητά.

«Γιορτάζουμε τον γιγάντα μας», ήταν μερικές από τις αναρτήσεις φίλων του οι οποίες στη συνέχεια κατέβηκαν από τα social media.

Δείτε τις φωτογραφίες

Τη δική του απάντηση για το θέμα έδωσε με δήλωσή του ο Δημήτρης Βερβεσός.

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού,  προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις  για την προώθηση  ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο,  συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία,  για να μου ευχηθούν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή  κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Κατά τα λοιπά,  αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».