Quantcast

Βιασμός 24χρονης - Διαλυνάς: «Ψάρευαν» κορίτσια σε... μαθητικές εκδρομές - «Είδαμε ένα πλάσμα κακοποιημένο» κατέθεσε μάρτυρας

Ακόμη και ο πιο διεστραμμένος ανθρώπινος νους θα δυσκολευόταν να φανταστεί ότι κάποιοι θα έφθαναν στο σημείο να “αλιεύσουν” νεαρά κορίτσια για να τα μυήσουν στα ναρκωτικά και να τα ωθήσουν στην πορνεία μέσα από τη… διοργάνωση μαθητικών εκδρομών.

Κι όμως, η συγκλονιστική αυτή καταγγελία είναι ένα μόνο μέρος από τα στοιχεία- φωτιά που κατέθεσε, πριν από λίγο, στην εισαγγελία ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς.

“Έχω σοκαριστεί από όλες αυτές τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στην κατοχή μου” αποκαλύπτει στο Thesstoday.gr ο κ. Διαλυνάς. “Με δέλεαρ την “καλή ζωή”, το εύκολο χρήμα και τη γνωριμία με “επώνυμους”, τα μέλη των κυκλωμάτων της νύχτας φέρεται ότι είχαν στήσει μία επιχείρηση “αλίευσης” μαθητριών που εντόπιζαν κατά τη διάρκεια των πενθήμερων εκδρομών ιδιωτικών λυκείων. Ένας εκ των ιδιοκτητών γνωστού τουριστικού πρακτορείου της Θεσσαλονίκης- ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται ως επικεφαλής ενός από τα κυκλώματα μαστροπείας που, όπως καταγγέλλεται, δρουν στη νύχτα- αναλάμβανε τη διοργάνωση των εκδρομών αλλά και των πάρτι αποφοίτησης.  Εκεί, οι άνθρωποί του “ψάρευαν” κοπέλες στις οποίες πλάσαραν ναρκωτικά και όταν διασφάλιζαν τον εθισμό τους, τις προωθούσαν σε πάρτι οργίων και στη συνέχεια στην εκπόρνευση”.

Ο φάκελος που παρέδωσε ο κ. Διαλυνάς,  με αποδέκτες τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και τον Εισαγγελέα Διαφάνειας Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα αλλά και αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των “κυκλωμάτων της νύχτας” στα οποία εμπλέκονται επώνυμοι επιχειρηματίες, “μπράβοι” αλλά και αστυνομικοί.

“Οι πληροφορίες έφθασαν, σταδιακά, στο γραφείο μου από άτομο που φαίνεται να γνωρίζει “πρόσωπα και πράγματα” στο χώρο της νύχτας” επισημαίνει ο κ. Διαλυνάς. “Το άτομο αυτό καταγγέλλει συγκεκριμένα πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, μαστροπείας, διακίνησης ναρκωτικών, παράνομου τζόγου και φοροδιαφυγής. Επειδή εγώ σε όλη μου την επαγγελματική καριέρα έμαθα να λειτουργώ με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω άμεσα τις εισαγγελικές αρχές”.

Αναφορές και για “γνώριμα” πρόσωπα από την υπόθεση της 24χρονης

Η υπόθεση της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι άνοιξε τον “Ασκό του Αιόλου” αποκαλύπτοντας όλη τη βρωμιά και τη δυσωδία που κρύβεται στη “σκοτεινή” πλευρά της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης.

Στα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον κ. Διαλυνά γίνεται λόγος για την ύπαρξη τριών ομάδων στο χώρο της “νύχτας” της Θεσσαλονίκης με ιεραρχία και δράση που παραπέμπει σε εγκληματικές οργανώσεις.

“Το άτομο που μου προσκόμισε τις καταγγελίες” τονίζει ο κ. Διαλυνάς “μου ανέλυσε τη διάρθρωση αυτών των εγκληματικών κυκλωμάτων αναφέροντας ως αρχηγούς γνωστά πρόσωπα της νύχτας. Ως μέλη χρησιμοποιούνται άτομα στα οποία δίνεται ένα μικρό ποσοστό μετοχών, της τάξης του 3-5% από κεντρικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν ως “βιτρίνα” για τη διενέργεια μίας σειράς εγκληματικών πράξεων. Μεταξύ των πληροφοριών μάλιστα γίνεται αναφορά και σε κάποια από τα πρόσωπα που “γνωρίσαμε” από την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας και φέρονται να συμμετείχαν στο πάρτι το οποίο οργανώθηκε, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη σουίτα του ξενοδοχείου”.

Καταγγελίες για αστυνομικούς που κάνουν “πόρτα” σε μπαρ

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης από τις καταγγελίες και στο ρόλο που παίζουν ορισμένοι αστυνομικοί οι οποίοι, όχι μόνο εργάζονται στην υποδοχή νυχτερινών μαγαζιών αλλά φροντίζουν, έναντι αδράς αμοιβής, να δίνουν πληροφορίες “εκ των έσω”.

“Μου καταγγέλθηκε η εμπλοκή αστυνομικών οι οποίοι είτε παρέχουν “προστασία” σε μαγαζιά είτε εργάζονται στην υποδοχή. Το σοβαρότερο όμως είναι ότι οι περισσότεροι έχουν αναλάβει, με αντάλλαγμα υψηλές οικονομικές απολαβές να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ ” υπογραμμίζει ο κ. Διαλυνάς.

Τώρα όμως, για πρώτη φορά, η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της συγκεκριμένα ονόματα κραταιών προσώπων και καταγγελίες για την εμπλοκή τους- εκτός των άλλων- σε περιστατικά που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιασμούς επιχειρηματιών ή τους πυροβολισμούς στα Λαδάδικα.

Οι εισαγγελικές αρχές που διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση των κυκλωμάτων μαστροπείας απέκτησαν ένα ισχυρό “όπλο” στη μάχη που δίνουν απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να αλλάξει κάτι στο χώρο της νύχτας…

«Είδαμε ένα πλάσμα κακοποιημένο» κατέθεσε ο 2ος μάρτυρας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του 2ου μάρτυρα, στην 5η τακτική ανακρίτρια, για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος, μαζί με τον εργοδότη της κοπέλας, μετέβησαν στο γνωστό ξενοδοχείο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, για να παραλάβουν την 24χρονη ύστερα από τηλεφώνημα της τελευταίας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στην ανακρίτρια την κατάσταση στην οποία βρήκε την Γεωργία και τι του ανέφερε για το βιασμό της.

«Τη Γεωργία πήγαμε και τη συναντήσαμε στο ξενοδοχείο μαζί με τον εργοδότη της και φίλο μου.

Ήταν γύρω στις 11 το πρωί. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από την Γεωργία περίπου ένα εικοσάλεπτο νωρίτερα. Η εικόνα που είδαμε ήταν σοκαριστική. Είδαμε ένα πλάσμα κακοποιημένο. Αμέσως μετά πήγαμε και συναντήσαμε τον μετρ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από thesstoday, grtimes.gr