Quantcast

Βόλος: Συνελήφθη γιατί δεν έστελνε την κόρη της σχολείο για μήνες - «Δεν είμαι αρνήτρια» - Βίντεο

Τι είπε στον ΑΝΤ1 η 33χρονη, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη, καθώς δεν έστελνε την ανήλικη κόρη της σχολείο για τρεις μήνες, υπό τον φόβο του κορωνοϊού.

Επί τρεις μήνες δεν έστελνε την κόρη της στο σχολείο, με το φόβο ότι ίσως μεταφέρει τον κορωνοϊό στο σπίτι. Ακόμη και οι προσπάθειες της διεύθυνσης του δημοτικού σχολείου στον Βόλο, έπεφταν στο κενό. Μετά από την παρέμβαση της Εισαγγελίας, η μητέρα της 11χρονης συνελήφθη και κατηγορείται για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου.

«Δεν είμαι αρνήτρια»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα υποστήριξε «Έχω τους γονείς μου άρρωστους στο σπίτι. Αν και εμβολιασμένοι, φοβάμαι μην νοσήσουν. Γι’  αυτό δεν έστελνα την κόρη μου σχολείο, για να μην μεταφέρει τον ιό. Δεν είμαι αρνήτρια ούτε ανήκω σε κάποια ομάδα πολιτών που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό».

Ο συνήγορος της, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, είπε  πως «παρότι είχε κληθεί, νόμιζε ότι μπορεί να μην στέλνει το παιδί στο σχολείο, μέχρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα με τον κορωνοϊό. Αυτή ήταν η αντίληψή της».

Σε ολόκληρη την Μαγνησία, 10 παιδιά απείχαν από τα μαθήματά τους, με το ίδιο σκεπτικό των γονέων τους. Σχεδόν όλοι οι μαθητές, μετά από συστάσεις που έγιναν στις οικογένειες τους, επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, όχι όμως και η 11χρονη, μέχρι που επενέβη η Δικαιοσύνη.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: