Quantcast

Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Κατά τόπους νεφώσεις και από το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα.

 Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και στη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.  Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-5 και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 και βαθμιαία 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ηπείρου από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4-6, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 5-7 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και βαθμιαία 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, αλλά από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-6 και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 4-6 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Συννεφιά και τοπικές βροχές προβλέπονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4-6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα.