Quantcast

«CULTURAL TRIBUTE TO LIBERTY»: Το Πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Πολιτισμού Αφιερωμένο στην Ελευθερία

Τρεις μέρες 4-5-6 Μαρτίου 2022 – Δεκαοκτώ  Ελληνικές Παραγωγές θα ταξιδέψουν τον Ελληνικό Πολιτισμό σε Αμερική, Ευρώπη και παγκοσμίως.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, εορτάζοντας τα 90 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα, εμπνέεται από την επέτειο των 200 χρόνων για την Ελληνική Ανεξαρτησία του 1821 και ξεκινά το έτος εορτασμού της επετείου τουμε ένα Αφιέρωμα Πολιτισμού στην Ελευθερία (Cultural Tribute to Liberty), που διοργανώνει με  πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτισμού του και με τη γενναιόδωρη συμμετοχή έγκριτων φορέων, ιδρυμάτων και καλλιτεχνών.

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και του αγώνα της ανεξαρτησίας ήταν ένα ιστορικό γεγονός που εορτάστηκε σε όλο τον κόσμο από ανθρώπους που μοιράζονται τις βαθιές αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δέσμευσης για τηνοικοδόμηση μιας καλύτερης ζωής.

Σε έναν κόσμο μεγάλων και συνεχώς αναδυόμενων προκλήσεων, το μήνυμα της ενότητας για την επιδίωξη ενός καλύτερου αύριο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αυτό που ξεκίνησε ως εορτασμός των διακοσίων ετών, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πιστεύει ότιπρέπει να παραμείνει ως φάρος, υπενθυμίζοντας σε όλους μας αξίες και αρχές, που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για να προχωρήσουμε μπροστά.

Τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού (Cultural Committee) (εδώ) προσωπικότητες με όραμα και αξίες πιστεύουν ότι το πολιτιστικό προϊόν, παλαιότερο και νεότερο, είναι το μεγάλο ανταγωνιστικό προϊόν της Ελλάδας. Το προϊόν που βγάζει ασπροπρόσωπη την Ελλάδα στο εξωτερικό και γι’ αυτό πρέπει να βαδίσει χέρι-χέρι με την υγιήεπιχειρηματικότητα.

Χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας – με υπότιτλους  στα αγγλικά ή στα ελληνικά – με live streaming links, το Φεστιβάλ θα μεταδίδεται ζωντανά,  δωρεάν,  επί τρείς μέρες, Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 4-5-6 Μαρτίου, σε δύο διαφορετικές προβολές κάθε μέρα.

Οι ώρες έναρξης για κάθε παραγωγή και κάθε ημέρα εμφανίζονται στο Πρόγραμμα (εδώ) τόσο σε ζώνες ώρας της Ευρώπης: έναρξη 6μμ το απόγευμα, όσο και των ΗΠΑ: έναρξη 12 τα μεσάνυχτα.            

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ (εδώ)περιλαμβάνει:

•Διαλέξεις με τους ιστορικούς: Μαρία Ευθυμίου, Στέφανο Καβαλλιεράκη, Χαράλαμπο Μελετιάδη 

•Εικονικές Ξεναγήσεις σε εκθέσεις με θέμα το 1821 και τους Αμερικανούς Φιλέλληνες 

•Ντοκιμαντέρ για τα ορφανά του 1821 

•Συζήτηση: η Ξένη Μπαλωτή, ο Νίκος Καραπιδάκης, ο Πέτρος Πιζάνιας και ο Γιάννης Παπαθεοδώρου μιλούν για τις ρίζες και την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης 

•Όπερα: Μάρκος Μπότσαρης του Παύλου Καρρέρ 

•Αnimation:  μικρά φιλμς που ετοίμασε το AnimaSyros 

•Μικρού μήκους φιλμς: Η απελευθέρωση της Καλαμάτας, η Άλωση της    Τριπολιτσάς, η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η άφιξη του Καποδίστρια στο Ναύπλιο μας δίνουν την ιστορία της Πελοποννήσου του 1821 

•Θέατρο: «Η Ελληνίδα αιχμάλωτη» του Αμερικανού συγγραφέα M.M.Noah που γράφτηκε και παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη το 1822 για την Ελληνική Επανάσταση και παρουσιάζεται για πρώτη φορά τώρα μετά από διακόσια χρόνια 

Οι παραγωγές δημιουργήθηκαν από μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στο πρόγραμμα επίσης συμμετέχουν φιλικά  και ουσιαστικά το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ), ο δήμος Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), οι Τουριστικές ΕπιχειρήσειςΜεσσηνίας (ΤΕΜΕΣ) και η ΕΡΤ.

Το CULTURAL TRIBUTE TO LIBERTY θα μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας την ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Διότι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.      

Πληροφορίες-Δωρεάν Εγγραφή: https://www.amcham.gr/events/event/cultural-tribute-to-liberty/