Quantcast
Δεκάδες συλλήψεις για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων - Ο «ρόλος» της Greek Mafia - Real.gr

Δεκάδες συλλήψεις για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων – Ο «ρόλος» της Greek Mafia

Μπλόκο σε δυο μεγάλα κυκλώματα εξαπάτησης πελατών πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία φέρεται να έχουν σχέση ακόμα και με την Greek Mafia, έκανε το ελληνικό FBI σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έπειτα από ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση που εξαπέλυσε ταυτόχρονα και στις δυο πόλεις.

Μέχρι στιγμής, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν συλληφθεί 25 άτομα και έχουν κατασχεθεί μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ στην δικογραφία που σχηματίζεται τα ονόματα των ανθρώπων που θα αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι στα δύο κυκλώματα, είναι πολλαπλάσια των συλληφθέντων.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες αλλά και τις επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει στις αντλίες δεκάδων πρατηρίων υγρών καυσίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ειδικό λογισμικό το οποίο ουσιαστικά έκλεβε τους πελάτες, καθώς μετρούσε λιγότερο καύσιμο δείχνοντας όμως στον μετρητή την ποσότητα καυσίμου που είχε ζητήσει ο πελάτης.

Κατά συνέπεια στις δεξαμενές του πρατηρίου παρέμενε αδιάθετο καύσιμο, το όμως οποίο φαίνονταν νόμιμα πως είχε πωληθεί και μάλιστα με την νόμιμη απόδειξη.

Το αδιάθετο καύσιμο, το κύκλωμα το έριχνε στην μαύρη αγορά πετρελαίου με αποτέλεσμα το κέρδος των δυο κυκλωμάτων να φτάνει σε δυσθεώρητα ποσά και μάλιστα αφορολόγητα.

Κομβικό ρόλο μάλιστα στο ένα από τα δύο κυκλώματα φέρεται να έπαιζε συγγενικό πρόσωπο γνωστού «νονού» της νύχτας και μάλιστα με «βαρύ» όνομα στους χώρους της Greek Mafia, το οποίο δολοφονήθηκε από Ρώσους μαφιόζους, έξω από το βενζινάδικο του στον Ν. Κόσμο των Ιανουάριο του 2024.

Ήδη και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έμπειροι Αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, αναζητούν διασυνδέσεις του κυκλώματος με το πολυδαίδαλο σύστημα λαθρεμπορίας και νόθευσης καυσίμου που έχει στήσει εδώ και χρόνια η Greek Mafia με δεκάδες πρατήρια υγρών καυσίμων, στα οποία ιδιοκτήτες φαίνονται «μπροστινοί» και όχι οι πραγματικοί που δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες μαφιόζους.