Δεκάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων

Πολλά είναι τα «εγκαταλελειμμένα» παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα για μήνες ή και χρόνια στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», χωρίς να είναι ακόμα δυνατή η μετακίνηση τους σε χώρους και υποδομές που είναι κατάλληλα γι'αυτά.

Μεγαλώνουν στο νοσοκομείο παρότι η εισαγγελική εντολή συνιστά να φιλοξενηθούν προσωρινά σε προνοιακές δομές.

Αποτέλεσμα είναι να υιοθετούν επιθετική έως και παραβατική συμπεριφορά.

Και παρά το γεγονός ότι η εισαγγελική εντολή να φιλοξενηθούν στο νοσοκομείο δίδεται με σκοπό την ασφαλή διαβίωση τους, έχει παρατηρηθεί ότι 1 στα πέντε παιδιά φεύγει κρυφά από το Παίδων.

Σήμερα, ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται στο Παίδων είναι 41.

Για πολλοστή φορά, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διαμαρτυρήθηκαν για την ιδρυματοποίησή τους, ζητούν να μετακινηθούν σε προνοιακές δομές και καλούν τους αρμόδιους, από τη διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια μέχρι τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης και Υγείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που τονίζει ότι «στο «Αγία Σοφία» το μείζον πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχίζεται καθ’ ότι 40 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα, έως 16 ετών, με εισαγγελική παραγγελία. Κάθε ημέρα και περισσότερα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ από την ημέρα που δεσμεύτηκαν οι υπουργοί ότι θα λυθεί το πρόβλημα, τα παιδιά πολλαπλασιάζονται, αντί να μειώνονται».