Quantcast

Δεν υποχώρησαν οι Γάλλοι στους «τουρκικούς τσαμπουκάδες» - Συνεχίζει την πορεία του το ερευνητικό σκάφος L’ Atalante

Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L’ Atalante, μετά από τους χθεσινούς “τουρκικούς τσαμπουκάδες” ανατολικά της Κρήτης, βγήκε σήμερα ξανά για έρευνες στην περιοχή. 

Πλέει μεταξύ Κρήτης-Καρπάθου, όπως φαίνεται από το στίγμα του από το marinetraffic. Αυτή τη στιγμή κάνει έρευνες σε περιοχές που είναι ακτός του “διαδρόμου” που έχει αυθαίρετα και παράνομα δημιουργήσει η Άγκυρα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ωστόσο σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει και φαίνεται στο χάρτη, θα πλεύσει και σε μέρος αυτής της περιοχής την οποία η ‘Άγκυρα έχει “βαφτίσει” τουρκική.

Χθες φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού προσπάθησε να εμποδίσει τις έρευνες του γαλλικού ερευνητικού που συνοδευόταν από φρεγάτα του ελληνικού ΠΝ.

Αργά το βράδυ κι αφού η Άγκυρα είχε εκφράσει τη “δυσαρέσκεια” της και στη Γαλλία, το Atalante, αποσύρθηκε στη Σητεία και υπήρχε το ερώτημα αν θα “περάσει” η απαίτηση των Τούρκων. Το γαλλικό ερευνητικό συνεχίζει προς το παρόν τις έρευνες του και μένει να διαπιστώσουμε αν θα τηρήσει το σχέδιο του ή θα αποφύγει να εισέλθει στο “διάδρομο” του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου.

Η Τουρκία είχε εκδώσει “αντιnavtex” στην ελληνική Navtex για τις έρευνες του γαλλικού σκάφους.