Quantcast

diaNEOsis Podcasts: Η εκπαίδευση με απλά λόγια

Στο όγδοο μέρος της σειράς συζητήσεων "Με Απλά Λόγια", συζητάμε με την Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η διαΝΕΟσις ολοκληρώνει σήμερα την πρώτη "σεζόν" της νέας σειράς επεισοδίων podcasts που εγκαινίασε φέτος, στην οποία ειδικοί συζητούν και εξηγούν με απλά λόγια σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στο νέο, όγδοο επεισόδιο της σειράς "Με Απλά Λόγια", η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου συζητά με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο για τα βασικά προβλήματα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, για την εμπειρία της στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και και για μερικούς δημοφιλείς μύθους που εξακολουθούν να επικρατούν στο δημόσιο διάλογο την παιδεία.

Γιατί οι Έλληνες μαθητές τα πηγαίνουν τόσο χειρότερα από τους μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών; Πώς γίνεται να υπάρχουν τόσα εμπόδια και τόσες δυσλειτουργίες στην εκπαιδευτική διαδικασία –σε όλες τις βαθμίδες; Και γιατί απαγορεύεται από το Σύνταγμα η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων; 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ: