Quantcast

Διάρρηξη στον Διόνυσο: Τα ίχνη που άφησαν οι δράστες - Τι ερευνούν οι Αρχές

Εναν μικρό ερευνητικό «θησαυρό» άφησαν πίσω τους οι διαρρήκτες οι οποίοι από διαμέρισμα και γραφεία επιχείρησης (μεζονέτα) στον Διόνυσο κατάφεραν να αρπάξουν 200.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα και 30 πινάκες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαρρήκτες άφησαν πίσω τους ένα μαύρο και ένα μπορντό γάντι, το ένα μάλιστα σκισμένο, τα οποία άμεσα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετικό υλικό των δραστών.

Οι επαγγελματίες διαρρήκτες χτύπησαν την περασμένη Παρασκευή, καθώς φαίνεται να γνώριζαν ότι ο 67χρονος επιχειρηματίας-κατασκευαστής, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και του υπογείου που στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας, έλειπε στην επαρχία για επαγγελματικές υποχρεώσεις. 

Οι διαρρήκτες «έπνιξαν» τον συναγερμό σε έναν κουβά με νερό και εν συνεχεία έκοψαν τα καλώδια τηλεφώνου και Internet με το οποίο επίσης ήταν συνδεδεμένος ο συναγερμός.

Μετά διέρρηξαν μπαλκονόπορτα στον 1ο όροφο, άρπαξαν δύο χρυσά κηροπήγια, έκοψαν με τροχό δύο χρηματοκιβώτια και ένα τρίτο χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν πακτωμένο στο υπόγειο. Από εκεί άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα άνω των 200.000 ευρώ, ενώ πήραν και 30 έργα τέχνης, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε ειδικές προθήκες, ενώ ορισμένα από αυτά ήταν σε κοινή θέα στα γραφεία της επιχείρησης.