Quantcast

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Κοιτάξτε με – Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;» είπε η μητέρα στους κατηγορούμενους

«Είμαι η μάνα του Άλκη κοιτάξτε με». Η Μελίνα Κακουλίδου- Καμπανού απευθύνθηκε στους 12 κατηγορούμενους που την άκουγαν με σκυμμένο το κεφάλι, στην έναρξη της κατάθεσης της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με μέρος του ακροατηρίου να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

«Σηκώστε το κεφάλι» είπε, με οργισμένο ύφος, στους νεαρούς που κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου, γυρίζοντας προς το μέρος τους. «Αν είχαν και μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσατε στα μάτια. Στα μάτια μου θα βλέπατε τον Άλκη».

Όπως αναφέρει το GRTimes, η μάρτυρας συνέχισε την κατάθεση της, επισημαίνοντας τα εξής: «Ήθελα να δω ποια είναι αυτά τα παιδιά που δολοφόνησαν τον Άλκη. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Άλκη. Μια λέξη μόνο: Αγάπη. Από μικρό παιδί αποδεχόταν τους πάντες. Είμασταν πάντα μαζί στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα. Είχε ειλικρίνεια. Δεν υπήρχε στιγμή στο σπίτι μας να υπάρξει καβγάς ανάμεσα σε μένα και στον σύζυγο μου. Επενέβαινε ο Άλκης. “Μπαμπά, μαμά τι κάνετε;” έλεγε. Ήταν σοφό παιδί. “Να λύσουμε τις διαφορές με επιχειρήματα” έλεγε», σημείωσε η μάνα και συνέχισε: «Όταν έγινε φοιτητής, πήρε μια γατούλα από μια φιλοζωική. “Μη μιλάτε δυνατά” μας έλεγε. Σεβόταν τη ψυχολογία μιας γατούλας. Δεν ήμουν παρούσα στο περιστατικό. Δεν ήταν δολοφονία. Ήταν μια κτηνωδία, που έζησε το δικό μου το παιδί».

Η μάρτυρας αναρωτήθηκε: «Γιατί τον σκότωσαν; Ήταν καβγάς, ήταν ραντεβού θανάτου;». και απευθύνθηκε και πάλι στους κατηγορούμενους, λέγοντας: «Τι σας έφταιξε μωρέ ο λεβέντης μου. 1,90 ήταν».

Η Μελίνα Κακουλίδου- Καμπανού συνέχισε: «30 χτυπήματα δέχτηκε το παιδί μου. Του πολτοποίησαν το κεφάλι του. Από μόνα τους έγιναν αυτά τα χτυπήματα; Στο σώμα είχε το χτύπημα με το καράμπιτ . Το τραύμα συνάδει με αυτό το μαχαίρι. Το έκαναν όλοι μαζί. Κανένας δεν το παραδέχτηκε. Από τις 12 μάνες καμία δεν με πήρε να μου πει συγγνώμη» είπε και ανέφερε ένα ένα τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Τέλος επανάλαβε: «Δεν ήταν δολοφονία αλλά μια κτηνωδία».