Quantcast

Δίκη Φιλιππίδη: «Με απέλυσαν από τη δουλειά μου ακριβώς επειδή σήμερα θα βρισκόμουν εδώ...» - Τι κατέθεσε μάρτυρας

Με εντάσεις συνεχίζεται και σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Αφορμή ήταν οι ερωτήσεις που έγιναν στην πρώην συνεργάτιδα του ηθοποιού από την πολιτική αγωγή σχετικά με την σχέση που είχε μαζί του κι αν αυτή ήταν και ερωτική.

«Το ρωτώ γιατί η ίδια στην κατάθεση της στην ανάκριση είπε για όλες τις άλλες γυναίκες ότι του την έπεφταν» είπε ο κ. Μίντζιας με την Κική Πακιρτζίδου, συνήγορο του ηθοποιού να κάνει λόγο για φτηνή ερώτηση.

Ξεκινώντας η μάρτυρας την κατάθεσή της σημείωσε πως «Δε γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες, ούτε γνωρίζω τις καταγγέλλουσες. Όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει από διαφορά επίπεδα με τον κ. Φιλιππίδη. Κάποιες φορές συνεργαστήκαμε καλά, κάποιες άλλες όχι. Έχω φύγει με κλάματα, μου έχει φωνάξει, αλλά του έχω φωνάξει κι εγώ. Είναι απαιτητικός και τελειομανής. Είναι άνθρωπος που αγαπά πολύ το θέατρο. Η αγάπη του δεν φαινόταν μόνο από το άρτιο αποτέλεσμα των παραστάσεων. Ορμώμενος από την υπερβολική αγάπη για το θέατρο γινόταν νευρικός και απαιτητικός… Όταν τσακωνόμασταν γιατί ήθελα κάτι διαφορετικό για την επικοινωνία της παράσταση, υπήρχαν εντάσεις. Έφευγα θυμωμένη από το θέατρο. Στα πέντε λεπτά με έπαιρνε τηλέφωνο, του έφευγε ο θυμός. Μου έλεγε «θέλεις να πάμε να φάμε με την Ελπίδα εκεί;». Η συμπεριφορά του στις γυναίκες συναδέλφους ήταν πάντα άψογη. Τους φρόντιζε όλους».

Υπεράσπιση: Είχατε φιλοξενηθεί στο σπίτι του;

Μάρτυρας: Ναι. Μια φορά φιλοξενήθηκα. Έκανε ανακαίνιση στο δικό μου. Η σχέση μας ξεκίνησε επαγγελματική και εξελίχθηκε σε φιλική και οικογενειακή.

Υπεράσπιση: Γνωρίζατε για τις εξωσυζυγικές σχέση Φιλιππίδη όταν καταθέσατε στην ανάκριση ή ήταν ψέματα;

Μάρτυρας: Γνώριζα, όπως και για πολλούς άλλους. Αλλά δε με αφήνετε να πω για τον καλό άνθρωπο Φιλιππίδη. Τον απλόχερο, που βοηθούσε τους άστεγους, που βοηθούσε ηθοποιούς.

Απολύθηκα λόγω Φιλιππίδη

Η μάρτυρας, ξεσπώντας σε κλάματα, υποστήριξε ότι πλέον αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να βρει δουλειά λόγω της προηγούμενης συνεργασίας της με τον κατηγορούμενο. «Έχω έρθει εδώ να πω την αλήθεια γιατί ένα χρόνο πριν ακριβώς σαν σήμερα με απέλυσαν από τη δουλειά μου ακριβώς επειδή σήμερα θα βρισκόμουν εδώ. «Απολύεσαι γιατί θα καταθέσεις υπέρ Φιλιππίδη» μου είπε η Ν.Ζ  από τηλεοπτική εκπομπή που εργαζόμουν. 

Ήρθε η Τ.Δ. η ηθοποιός και είπε "τι την θέλετε αυτή εδώ". Μου είπαν ότι οι ηθοποιοί δεν θα ερχόντουσαν στην εκπομπή επειδή δούλευα εκεί εγώ και με απέλυσαν» ανέφερε η μάρτυρας ξεσπώντας σε κλάματα με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για λίγο προκειμένου να ηρεμήσει.