Quantcast

Δίκη Πισπιρίγκου: H κατάθεση του Δασκαλάκη - «Τσακωθήκαμε και της έριξα χαστούκι»- Τα κομβικά περιστατικά και οι απειλές

«Τσακωθήκαμε και της έριξα χαστούκι» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στο δικαστήριο. 

Για τη σχέση και τον γάμο του με την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγαν τα τρία παιδιά τους από τη ζωή, μίλησε στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο ίδιος επανέλαβε όπως και στις αρχικές του καταθέσεις πως ήταν «υπόδειγμα μητέρας», προσθέτοντας ωστόσο πως «έτσι τουλάχιστον φαινόταν», ενώ αναφέρθηκε στις συνεχείς αποχωρήσεις του από το σπίτι και στα περιστατικά που συνέβησαν με τους θανάτους των τριών παιδιών, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου προς συγγενικά του πρόσωπα.

«Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος, ωστόσο, σημείωσε πως όταν ο κλοιός άρχισε να σφίγγει γύρω της ξεκίνησαν οι απειλές.

«Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας»

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, το 2013, και στην απόφασή τους να κάνουν παιδιά. Πρώτη ήρθε στη ζωή τους η Τζωρτζίνα. «Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μετά γεννήθηκε η Μαρία Ελένη» κατέθεσε φορτισμένος ο 32χρονος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έναν καυγά που είχε με την εν διαστάσει, πλέον, σύζυγό του και εξετάζεται ως κομβικό γεγονός για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς ακολούθησε ο χαμός του μωρού τους.

«Τσακωθήκαμε και της έριξα χαστούκι»

«Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε» ανέφερε συγκινημένος.

Οι απειλές της Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στην αλλαγή της αρχικής του στάσης που εμφανιζόταν στο πλευρό της πρώην συζύγου του. «Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου», είπε.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του, ενώ μίλησε και στην περίοδο πριν τη σύλληψή της που συνομιλούσε με δημοσιογράφο για να μάθει την πορεία της έρευνας για την Τζωρτζίνα.

«Ο πατέρας μου στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε ''αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου''. Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε ''αν πάρει Κούγια, θα πράξω αλλιώς''. Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον Κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε ''πού είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος''. Γενικά υπήρχαν απειλές» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Τα πρώτα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη ένα πρωί η σύζυγος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς και πως ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος Covid έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν» υποστήριξε. 

Αν και η Τζωρτζίνα έδειχνε ψυχολογικά πεσμένη, υπογράμμισε πως οι γιατροί δεν τους είπαν ότι μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς. «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει «τρέχα το παιδί έμεινε». Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους».

Οι επιληπτικές κρίσεις

Παρά την αρχική απόφαση να μείνουν μαζί για το παιδί, ο Μάνος Δασκαλάκης στις 15 Ιανουαρίου της ανακοίνωσε ότι είναι καλύτερα να ζουν χωριστά αλλά να είναι ενωμένοι για το παιδί. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω «τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις». Το παιδί πήγε στο Ριο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα» ανέφερε και συμπλήρωσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.

«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω ''τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ''. Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακου το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» περιέγραψε στο δικαστήριο.