Quantcast

Δίκη Χρυσής Αυγής - Συνήγορος Μιχαλολιάκου: Γραφικοί βουλευτές λένε «δεν είναι αθώοι»

Απάντηση στους συνηγόρους υπεράσπισης έδωσε με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η εισαγγελέας του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος Νικ. Μιχαλολιάκου, κατά την τοποθέτησή του επί των ελαφρυντικών αναφέρθηκε στον κόσμο που συγκεντρώθηκε έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης, κάνοντας λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν έξω και φωνάζανε».

Οπως είπε: «Διεξήχθη μία δίκη ήρεμη, και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε «δεν είναι αθώοι». Μα πόσο γελοίοι ειναι αυτοί οι άνθρωποι... Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι....».

Oι συνήγοροι άφησαν αιχμές χθες για λιγοψυχία της καθώς αν και η πρότασή της επί της ενοχής για την εγκληματική οργάνωση ήταν απαλλακτική, αρνήθηκε τη χορήγηση ελαφρυντικού στους περισσότερους κατηγορούμενους.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της πρότασής του  οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις των συνηγόρων, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου τροποποίησε την πρόταση της, προτείνοντας να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

Στο δικαστήριο βρέθηκε σήμερα και η Τζώρτζια Γλέζου, η οποία συναντήθηκε με τη Μάγδα Φύσσα.