Quantcast

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Αποκαλυπτική συνομιλία έφερε στο Εφετείο ο γιος του δολοφονημένου δικηγόρου

Μία αποκαλυπτική διαδικτυακή συνομιλία  μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas» προσκόμισε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου , ο γιος του αδικοχαμένου γνωστού ποινικολόγου.

Ο Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος εκτίμησε ότι αυτός ο άνδρας είναι ο Αριστείδης Φλώρος.

Από την εν λόγω συνομιλία προκύπτει, κατά το μάρτυρα, απόπειρα εκβίασης του Φλώρου από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν εκ των δικηγόρων του  Αρ. Φλώρου, στον οποίο είχε αποδοθεί ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.

Στην επίμαχη συνομιλία που έγινε στις 20/7 και 24/7 του 2017 αναφερόταν:

«vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible

Μιχάλης: Ok

Στις 24/7/2017 λαμβάνει χώρα άλλη συνομιλία:

«vas»:  Μου είπε η Καρολίνα. Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;

Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο (σ.σ δικηγόρο).

Όπως είπε ο μάρτυρας την επόμενη ημέρα πράγματι, ο πατέρας του είχε ραντεβού με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του.

« Συμβόλαιο θανάτου»

Νωρίτερα, κατέθεσε η σύζυγος του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Βικτωρία Γριμάνη  η οποία έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συζύγου της. Η ίδια απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Για « συμβόλαιο θανάτου» έκανε λόγο και ο αδελφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος: «Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης».

Σημείωσε δε ότι ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δέχονταν για να δώσει  5 εκατ. ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους που τον είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου.

Συνεπώς, κατά τον μάρτυρα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εμπόδιζε τα σχέδια των εκβιαστών με την άρνησή του στην καταβολή των χρημάτων από τον εντολέα του. «Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντ. Αραβαντινός . Όπως είπε, ο Αρ. Φλώρος εκβιάζονταν μέσα στις φυλακές από τον Κλοντιαν Λεκοτσάι, τον έναν εκ των τριών κατηγορούμενων για τη δολοφονία του αδικοχαμένου ποινικολόγου. Κατά τον κ. Αραβαντινό ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε πει, σε μία από τος επισκέψεις του στη φυλακή, πως ο πελάτης του Αρης Φλώρος πιο πολύ κινδυνεύει από του συναδέλφους του δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς κρατούμενους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου.