Quantcast

Δικηγόρος 24χρονης: Έχουν καθυστερήσει οι τοξικολογικές, θα αναζητηθούν ευθύνες - Βίντεο ντοκουμέντο από τη σουίτα του πάρτι

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, Αθανάσιος Ζιώγας, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού της νεαρής κοπέλας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Χθες κατάθεσε η Γεωργία συμπληρωματικά, και επιβεβαίωσε την καταγγελία της την αρχική με κάθε λεπτομέρεια, προσκομίζοντας τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα που της έστειλαν. Επιβεβαίωσε, σε συνδυασμό με όσα δείχνουν οι κάμερες του ξενοδοχείου, τις ώρες που μπήκε και βγήκε στο ξενοδοχείο», είπε ο κ. Ζιώγας.

«Η Γεωργία βγήκε με το πρόσωπό της άμεσα, πολύ γρήγορα μετά το περιστατικό, ένα μοναδικό παράδειγμα για τέτοια σοβαρά αδικήματα όπως αυτό του βιασμού, και ο κατηγορούμενος κρυμμένος πίσω από την επωνυμία του, την οικονομική του επιφάνεια, βγήκε με σκοτεινό πρόσωπο, καταθέτοντας νομικές απόψεις της πολυτελούς υπεράσπισής του», τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Ζιώγας περιέγραψε ότι «Η Γεωργία επέστρεψε στο ξενοδοχείο, δεν μπορούσε να επιστρέψει στο πάρτι ή στο σπίτι της. Έκλεισε ένα δωμάτιο, το 510, μπήκε στο ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιο αυτό. Κάποια στιγμή σταμάτησε το ασανσέρ, βγήκε και έψαχνε να βρει το δωμάτιό της. Την ακολουθούσαν τρεις νεαροί, την παρέσυραν στη σουίτα που έγινε ο βιασμός. Ξύπνησε το πρωί χωρίς να έχει κανέναν δίπλα της, και αμέσως τηλεφώνησε στον άνθρωπο που την προκάλεσε σε αυτό και άλλα πάρτι. Αυτός ο άνθρωπος κατέθεσε για τη δίωξη με τη μαστροπεία που γίνεται παράλληλα, και νομίζω πως έγινε η σύλληψή του».

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν καθυστερήσει»

Μιλώντας για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα επιβεβαιώσουν τα όσα καταγγέλλει η 24χρονη, ο κ. Ζιώγας είπε ότι «Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε μια σκληρή βία που βίωσε εκείνη τη νύχτα η Γεωργία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν καθυστερήσει. Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι εχτές θα τις είχαμε. Μια ολόκληρη χώρα περιμένει. Μια κοινωνία αγωνιά για αυτό το αποτέλεσμα. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν τα κρίσιμα αποτελέσματα. Μόλις έρθουν είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθεί η βία κατά της Γεωργίας και θα αλλάξει η κατηγορία για να βρεθούν οι ένοχοι εκεί που τους αξίζει, στη φυλακή».

«Όσα έγιναν ή δεν έγιναν κατά την προδικασία, ήδη διερευνώνται από τις αρχές, αν υπάρχουν καθυστερήσεις που θα κρίνουν την υπόθεση, θα αναζητηθούν ευθύνες. Οι καθυστερήσεις που έγιναν δε φαίνεται να μπορούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Ζιώγας.

Μεγάλη σημασία φαίνεται πως αποκτούν οι καταθέσεις τεσσάρων έως πέντε ατόμων που βρέθηκαν στο εν λόγω πάρτι και οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί να καταθέσουν.

Οι ανακριτικές αρχές θα καλέσουν το σύνολο των ατόμων που βρέθηκαν την Πρωτοχρονιά στη σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τις κινήσεις της 24χρονης Γεωργίας, αλλά και των τεσσάρων ανδρών που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ερευνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι καταθέσεις τριών γυναικών και ενός άνδρα που έμειναν στο χώρο του πάρτι μέχρι πολύ αργά, ενώ θα κληθούν να απαντήσουν και στο ερώτημα αν η Γεωργία μετά την αποχώρησή της, επέστρεψε στον χώρο του πάρτι ή πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό της.

Βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ στη σουίτα

Το Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από το πάρτι στη «σουίτα της φρίκης».

Νέα αποδεικτικά στοιχεία και SMS

Η 24χρονη επιβεβαίωσε στη νέα της κατάθεση όσα έως τώρα έχει καταγγείλει για την υπόθεση παρουσία ψυχολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη επιβεβαίωσε εκ νέου τα όσα έζησε, ενώ ο δικηγόρος της κ. Ζιώγας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, και ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχουν περάσει σχεδόν 20 ημέρες και πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έχουν αργήσει πολύ. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζιώγα η 24χρονη δεν άλλαξε την αρχική κατάθεσή της στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και προσκόμισε SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα. Ο δικηγόρος της τόνισε για ακόμα μια φορά τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων που γίνονται ώστε να διακριβωθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες που έκαμψαν τις αντιστάσεις της.

Για την υπόθεση ήδη κατηγορείται 27χρονος γόνος εύπορης οικογένειας από την Αθήνα. Η 24χρονη κατέθετε σήμερα επί δύο ώρες , παρουσία ψυχολόγου, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες που την περίμεναν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερει το grtimes.gr.

«Η Γεωργία επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε»

«Η Γεωργία εμφανίστηκε σήμερα με θάρρος, πάλι μπροστά στην ανακρίτρια και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία ανέφερε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά», ανέφερε ο δικηγόρος της.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν μηνύματα και κλήσεις που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις της και την αλήθεια των λεγόμενων της για το βράδυ του βιασμού της.

«Η Γεωργία, ένα παιδί κάθε μέσης ελληνικής οικογένειας, ένας άνθρωπος δικός μας, βγήκε με το πρόσωπο ανοιχτό και έδωσε τη δυνατότητα να την κρίνει όλος ο κόσμος. Όσον αφορά στο τι λέει ο καταγγελλόμενος και κατηγορούμενος, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνει το ίδιο (σ.σ. να βγει κι εκείνος με το πρόσωπό του) για να υποστεί την ίδια κριτική». 

Κινητά και υπολογιστές θα «μιλήσουν» για το πάρτι στη σουίτα

Για περίπου πέντε ώρες κατέθετε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 33χρονος μετρ που κάλεσε την 24χρονη, που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το grtimes, ο Μ.Π. κατέθεσε στις αρχές σχετικά με την έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για το κύκλωμα μαστροπείας.

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πελάτης του συμμετέχει στην έρευνα με τη θέλησή του, δεν υπάρχει σύλληψη, δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου ή του υπόπτου και παρέδωσε υπολογιστή και κινητά προκειμένου αυτά να εξεταστούν, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα.

«Κλήθηκε σε μια προκαταρκτική που έχει ξεκινήσει. Δεν έχει κληθεί ούτε σαν ύποπτος, ούτε σαν μάρτυρας» είπε, προσθέτοντας ότι η πρόθεση του πελάτη του ήταν να παραδώσει τις προς διερεύνηση ηλεκτρονικές συσκευές, από μόνος του.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι όπου διαμένει, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για κύκλωμα μαστροπείας στην πόλη.

Οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς και των κινητών τηλεφώνων προκειμένου να βρουν τυχόν υλικό που να δίνει στοιχεία για την έρευνα.